Derbi drugog dijela sezone Prve lige FBiH

Na Dancu će se u nedjelju tražiti karta više, Stupčanica i Sloboda igraju za titulu

Samir Mlaćo

Stupčanica i Sloboda nastavljaju bitku za prvaka Prve lige Federacije BiH.

Stupčanica je u subotu slavila kod Simm Bau-a sa 2:1 u posljednjim minutama, dok je Sloboda sa 1:0 savladala sinoć Zvijezdu iz Gradačca pogotkom Nikole Komazeca desetak minuta prije kraja meča.

Prednost Slobode je ostala četiri boda, ali sada slijedi veliki derbi. Igra se u nedjelju u Olovu od 16:30 sati, a jasno je da će se na 'Dancu' tražiti karta više.

Biće to pravi spektakl, te vjerujemo kvalitetna utakmica u kojoj će publika uživati.

U Olovu su mnogo uradili posla u proteklom periodu, u svakom smislu. Stadion Danac izgleda prelijepo, Stupčanica ima vjerne navijače na svakoj utakmici, a planovi za budućnost su veliki, o čemu je već davno za SportSport govorio prvi čovjek Stupčanice Semir Degirmendžić.

"Mi smo svi prije svega navijači kluba, pa sve ostalo", priznao je tada Degirmendžić i jasno pokazao kakav ljubav vlada prema Stupčanici.

Ove polusezone fokus je i na mladim igračima, a tu je i nekoliko starijih, pa Dženan Zaimović sa svojim pomoćnicima odlično drži konce ekipe.

Prvi strijelac Stupčanice je Fijad Mehanović sa 13 pogodaka, a on je ujedno i prvi strijelac lige. Drugi strijelac je Stefan Božić koji je bio junak sa dva pogotka u posljednjem kolu i on je trenutno na broju 'pet'.

Na golu je mladi reprezentativac naše zemlje Nikola Milićević, a vrijedi istaći i sjajnog beka Edwina Odinaku koji je već imao ponuda iz Wwin lige, te regiona, ali je odlučio do kraja sezone ostati u Olovu.

Tu su i Faruk Hodžić, Vernes Islamagić, novajlija Jahra Bajrić koji je zaista veliki talenat bh. nogometa, ali i Kemal Mujarić, Adnan Alić, te dobro provjereno prvoligaško ime Elvedin Aletić.

Pored Odinake internacionalci su i Nestor Joel, Temim Abdullahi Adebayo i Shuiab Abdulfatai.

Slobodu sa klupe predvodi Zlatan Nalić, uz mlade i ambiciozne Eldina Čengića i Darka Mitrovića, a mora se priznati da se Tuzlaci itekako pate u drugom dijelu sezone. Komazec ih je spasio poraza u Srebreniku (1:1), a i sinoć je iskusni napadač bio junak za zlata vrijedna tri boda (1:0).

Na golu Slobode je Azir Muminović, dok zadnju liniju između ostalih 'čuvaju' Nermin Mujkić i Srđan Vulić.

Od ofanzivaca svakako vrijde izdvojiti sjajnog Dinu Kalesića, Harisa Dilavera, te iskusnog Saida Husejinovića, a Dilaver je i prvi strijelac ekipe sa devet pogodaka, dok je Kalesić dodao osam. U pet odigranih utakmica nastavka sezone Dilaver je postigao tri pogotka.

Stupčanica na svom terenu još uvijek ne zna za poraz nakon 20. kola. Upisali su osam pobjeda i dva remija uz gol razliku 25:5. Sloboda u gostima ima 17 bodova, kao i Stupčanica, ali nešto slabiju gol razliku od nedjeljnog rivala.

Sloboda je postigla 12 pogodaka, a primila jedan manje.

U 21. kolu Prve lige Federacije BiH sastaju se:

NK Čelik Zenica - FK Rudar Kakanj

FK Gornji Rahić - NK Tomislav

FK Goražde - NK Bratstvo Gračanica

FK Mladost - NK TOŠK Tešanj

FK Radnik Hadžići - BFK Simm Bau

NK Stupčanica Olovo - FK Sloboda Tuzla

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Zvijezda - NK Jedinstvo Bihać

OFK Gradina - FK Budućnost Banovići

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.