Nikola Komazec ponovo junak blijede Slobode - Zvijezda u finišu poklekla na Tušnju

Jedan gol odlučio utakmicu

Nikola Komazec ponovo junak blijede Slobode - Zvijezda u finišu poklekla na Tušnju

Eldar Ganibegović, foto: Emir Dindić

U posljednjoj utakmici 20. kola Prve lige FBiH sastali su se Sloboda i Zvijezda, a na Tušnju je trijumf slavio domaći tim rezultatom 1:0. Blijedu utakmicu smo gledali, naročito od Slobode koja je bila favorit, no veliki timovi pobjeđuju i kada ne igraju dobro. 

Prije utakmice vidjeli smo i jedan svečani trenutak. Kurtaliću je uručen prigodan poklon povodom stotog nastupa za FK Sloboda.

U desetoj minuti bilježimo prvi udarac u okvir gola i to gostiju. Muminović im je poklonio jednu loptu, no golman Slobode zaustavlja udarac Here.

Kurtalić je u 18. minuti nekontrolisano šutirao, a minut nakon toga u šansi Cvijanović, no zaustavlja njegov udarac s desne strane golman Zvijezde.

Novi pokušaj Slobode u 33. minuti. Mućaj si je lijepo oslobio nešto prostora na ivici kaznenog prostora Zvijezde i lijepo zavrnuo loptu, ali njegov šut ide tik pored gola.

Oglasi

Velika prilika za Zvijezdu deset minuta kasnije. Hadžibeganović je pogriješio, Vujić po zemlji ubacuje, prošetala je lopta kroz peterac Slobode, ali Pepić nije uspio pogoditi.

Sarghi zaustavlja pokušaj Cvijanovića s desne strane i to je bilo sve što smo vidjeli u prvom poluvremenu utakmice u Tuzli.

Nakon revije žutih kartona koje je pokazao Bakula, u 59. minuti prvi pokušaj u drugom dijelu. Rezervista Kenan Delić se izborio za poziciju i šutirao preko gola gostiju.

Ignjatović pokušava s pola terena u 67. minuti, ali preko gola. Golman Zvijezde je bio malo van svog gola, no nije platio ceh.

Igrala se 79. minuta kada je Tallison napravio oštar prekršaj, ali nije dobio drugi žuti karton. Uslijedili su žestoki protesti domaćih, a Mato Neretljak ga je odmah izvadio iz igre i poslao Hasanovića na teren.

Oglasi

Nakon toga cirkus u režiji četvrtog sudije, Mate Bilića. Pokazao je pogrešan broj za izlazak (Osmić umjesto Novaković), Lucas je ušao u igru kako je i trebao, a onda mu je pokazan žuti karton.

Povela je Sloboda u 82. minuti. Kenan Delić je sjajno izveo korner, golman Zvijezde Sarghi ide u prazno, a Komazec to koristi i glavom pogađa za trijumf Tuzlaka. Zlatan Nalić je definitivno pogodio s izmjenama.

Traže gosti penal u 89. minuti. Vujić je ubacio loptu, Kurtalić je intervenisao, samo korner za goste. No, čini se da je zaista u koljeno lopta pogodila Kurtalića i da nije bilo elemenata za penal.

Sloboda je s 47 bodova prva, četiri više ima od Stupčanice kojoj gostuje u Olovu narednog vikenda. Zvijezda je na 15. mjestu koje vrlo vjerovatno vodi u niži rang, a u idućem kolu će ugostiti Jedinstvo.

Prva liga FBiH, 20. kolo:

Sloboda - Zvijezda 1:0 (Komazec 82')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Sloboda: Muminović, Mujkić, Husejinović, Dilaver, Kurtalić, Hadžibeganović, Kalesić, Mućaj, Cvijanović, Vulić, Ignjatović.

NK Zvijezda: Sharghi, Mujkić, Bajrić, Avdić, Hero, Vujić, Pepić, Agić, Osmić, Tallison, Novaković.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dijow77281
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim---> do.my/bkmaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi