Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Promjene u klubu s Poljuda

Mislav Karoglan više nije trener Hajduka! · Zvanično

Endin Čaušević

Nakon očajne serije rezultata koja je koštala Hajduka borbe za prvaka Hrvatske čelnici splitskog kluba odlučili su da se zahvale na saradnji treneru Mislavu Karoglanu.

Hajduk je u svega desetak dana uspio da izgubi sve nade u borbi za titulu prvaka Hrvatske koja se toliko dugo čeka u Splitu.

Pored toga Splićani su izbačeni i u polufinalu Kupa Hrvatske, a oba ta udarca zadao im je najveći rival Dinamo.

Nakon što je Hajduk poražen sinoć na Rujevici od Rijeke (1:0) čelnici kluba odlučili su da reaguju i naprave promjene.

Zbog velikog nezadovoljstva navijača i loših rezultata na kraju je ceh platio trener Mislav Karoglan koji od danas više nije trener Hajduka.

Na vanrednoj press konferenciji Hajduka koja je počela u 15 sati potvrđeno je da Karoglan više nije trener kluba s Poljuda, te da će je već poznato ko će biti njegov nasljednik.

Prvo je jutros saopšteno da Lukša Jakobušić više nije predsjednik Upravnog odbora Hajduka, a na njegovo mjesto stigla je Marinka Akrap koja će obavljati tu funkciju do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Upravo je Akrap bila ta koja je na današnjoj press konferenciji saopštila da je s Karoglanom dogovoren sporazumni raskid saradnje.

Također, odlučeno je da će ekipu Hajduka do kraja sezone voditi Jure Ivanković, a ime novo trenera bit će poznato na ljeto kada će se napraviti analzira ove sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.