Navijači Hajduka u potpunom očaju, nakon poraza u Rijeci imali su istu poruku za Ivana Perišića!
Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Jasno je da od titule nema ništa

Navijači Hajduka u potpunom očaju, nakon poraza u Rijeci imali su istu poruku za Ivana Perišića!

Endin Čaušević

Navijači Hajduka pred početak drugog dijela sezone vjerovali su da njihov klub može konačno da ostvoji titulu prvaka Hrvatske nakon 20 godina čekanja, ali zbog serije očajnih rezultata to je sada nemoguća misija. Nakon sinoćnjeg poraza u Rijeci navijači su ponovo rekli svoje, a najviše su spominjali Ivana Perišića s jasnom porukom.

Hajduk je odlične rezultate koje je imao u prvom dijelu prvenstva kada je bio na liderskoj poziciji u Hrvatskoj sve uspio da upropasti u svega desetak dana, te je sada čini se jasno da od trofeja na Poljudu nema ništa ni ove sezone.

Klub iz Splita prvo je doživio poraz na Poljudu od Dinama u prvenstvu, a pet dana kasnije na istom stadionu Modri su slavili i u polufinalu Kupa Hrvatske i prošli dalje.

Sinoć je Hajduk imao zadnju slamku spasa na gostovanju na Rujevici protiv lidera Rijeke, no izabranici Mislava Karoglana ponovo su razočarali svoje navijače.

Rijeka je uspjela da u velikom derbiju slavi s minimalnih 1:0, a junak je bio Marco Pašalić koji je u 70. minuti utakmice postigao jedini pogodak i donio velika tri boda klubu s Rujevice.

Predstava Hajduka na gostovanju u Rijeci bila je ponovo za zaborav, a jedina svijetla tačka jeste činjenica da je Ivan Perišić debitovao i u prvenstvu jer mu je Karoglan dao priliku u posljednjih 20-tak minuta.

Oglasi

Nakon što je meč završen Hajduk je na zvaničnom Instagram profilu objavio da je poražen u derbiju protiv Rijeke, te su ponovo krenuli brutalni komentari na račun Karoglana i pojedinih igrača Hajduka.

Jasno je koliko su navijači kluba s Poljuda frustrirani i bijesni zbog očajnih igara u najvažnijem dijelu sezone jer je Hajduk u svega desetak dana uspio da upropasti sve što je mjesecima gradio.

Navijači Hajduka su ponovo jasno i glasno poručili da Karoglan treba da ide iz kluba, te da je potrebno da se napravi čistka i kada je svlačionica u pitanju.

Oglasi

Jedini koji se našao u milosti navijača splitskog kluba bio je upravo Perišić koji je za 20-tak minuta na terenu pokazao više nego svi njegovi saigrači u sinoćnjoj utakmici, a navijačima Hajduka to nije promaklo.

Perišiću su prvo čestitali na još jednoj veoma dobroj partiji iako je igrao tek u finišu meča, a potom su mu se izvinjavali što je došao u takvu ekipu.

"Perišić bolji od vas sviju sa jednom nogom", "Perišiću oprosti", "Da san Perišić reka bi doviđenja odma nakon sezone, nema čovik s kime igrat", "Poluozljeđeni Perišić napravi više u 10 minuti nego šta je cila momčad uspila u zadnje 4 utakmice…", "Od kad je Perišić uša čak i Karoglan je izgleda ko da zna šta radi", "Ivane, oprosti nam. Oduzeli smo ti 10 milijuna da bi igrao s ovim neznalicama", samo su neki od komentara navijača Hajduka posvećenih Perišiću.

Oglasi

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Rijeka je ostala lider na tabeli hrvatske SuperSport lige i ima 65 bodova. Drugi na tabeli je dinamo koji ima 60 bodova, ali i utakmicu manje u odnosu na Rijeku. Hajduk je treći i sada ima čak deset bodova manje od lidera s Rujevice.

Klub iz Splita je u seriji od tri uzastopna poraza u prvenstvu i jasno je da se s takvim igrama na Poljudu ne mogu nadati da će konačno osvojiti titulu i postati prvaci Hrvatske.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi