Jakobušić dobio nasljednicu - Ko je žena koja sjeda na čelo uzdrmanog Hajduka?
FOTO: Ivo Cagalj/Pixsell

Odluka je donesena jako brzo

Jakobušić dobio nasljednicu - Ko je žena koja sjeda na čelo uzdrmanog Hajduka?

Esmer Oštraković

Nadorzni odbor Hajduka danas je donio odluku o smjeni Lukše Jakobušića sa mjesta predsjednika Uprave Hajduka. Podsjetimo on je u klub stigao prije skoro četiri godine nakon odlaska Marina Brbića.

Nako serije užasnih rezultata, prokockanog prvog mjesta i praktično prokockane titule, te velikih nereda koji su zadesili Poljud, Nadzorni odbor smijenio je Jakobušića.

Iako je sam Jakobušić pri svom dolasku rekao da će sam otići iz Hajduka ukoliko ne ispuni zacrtane ciljeve do toga nije došlo jer mu je danas uručen otkaz.

Poznato je i ko će naslijediti Jakobušića na mjestu prvog čovjeka Hajduka, a radi se o Marinki Akrap koja je u Hajduk stigla iz Podravke gdje je devet godina bila direktorica Sektora korporativnog marketinga i komunikacija.

Prije te pozicije čak 12 godina gospođa Akrap bavila se marketingom, prodajom i odnosima sa javnošću u DM-u.

Oglasi

Akrap je 2021. godine ušla u Upravu Hajduka, a njen obim posla bio je usko vezan upravo za ono što najbolje radi. Naravno to je marketing, prodaja, te odnosi sa javnošću.

Rođena je u Splitu 1968. godine, ali tu nije odrasla. Njeno odrastanje vezano je za Tučepe, a diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu.

"Imala sam priliku raditi za značajne kompanije i brendove, ali sada sam jako sretna što svoje bogato znanje i iskustvo iz područja marketinga, prodaje i komunikacije mogu staviti na raspolaganje meni najznačajnijem brendu. Odgovornost i očekivanja su velika i uz svu nepredvidivost koju donosi nogomet, mogu obećati da ću uvijek ustrajati na hajdučkim vrijednostima, dati svoj maksimum te se truditi donijeti novu energiju i kreativnost kako bi doprinijela da naš Klub svakom svom navijaču i poslovnom partneru, osim emocije kakvoj kod nas nema konkurencije, donese i dodanu vrijednost", bile su njene prve riječi prilikom ulaska u Upravu Hajduka.

Kada je riječ o sportskom dijelu njene karijere, gospođa Akrap je od 2018. godine do 2021. godine u RK Podravka Vegeti imala funkciju čelnice Nadzornog odbora.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ona će biti druga žena u historiji Hajduka koja je preuzela ovu funkciju u klubu iz Splita. Prije nje to je bila Marijana Bošnjak i to 2016. godine.

Glavno pitanje je da li je Akrap prelazno ili dugoročno rješenje u Hajduku.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi