Ne postoji igrač u Hrvatskoj koji će doživjeti isto što je večeras Ivan Perišić u Rijeci
Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Nevjerovatne scene

Ne postoji igrač u Hrvatskoj koji će doživjeti isto što je večeras Ivan Perišić u Rijeci

Midhat Šljivak

Ivan Perišić je večeras na Rujevici upisao prve minute u HNL-u u dresu splitskog Hajduka. Dobio je šansu za igru u 74. minuti i pokazao je da će kada se potpuno oporavi biti veliko pojačanje. Na ulasku je zaradio gromoglasan aplauz što nijedan drugi igrač Hajduka ili Dinama ne bi dobio u Rijeci.

Rijeka je savladala Hajduk s 1:0 i tako je znatno povećala šanse da osvoji naslov prvaka Hrvatske ove sezone.

Utakmica na Rujevici nije obilovala ljepotom i velikim šansama. Na kraju je jednu od rijetkih prilika iskoristio Marco Pašalić i svom timu je donio tri velika boda.

Pored gola kada je stadion bio na nogama u 74. minuti je Rujevica ponovo bila na nogama. Razlog je hrvatski reprezentativac Ivan Perišić.

S 35 godina na leđima legendarni ofanzivac je debitovao u HNL-u u dresu Hajduka i po ulasku u igru je zaradio gromoglasne aplauze.

Oglasi

Riječka publika dobro zna šta je za Hrvatsku dao sjajni fudbaler. Iako nosi dres mrskog rivala Ivan Perišić je napravio previše toga dobrog da bi ga se dočekalo 'na nož' i ovacije su bile sasvim očekivane.

U HNL-u trenutno ne postoji igrač koji će doživjeti ovakve scene kao što je Perišić večeras. Definitivno je zaslužio.

Podsjetimo, legendarni hrvatski fudbaler vratio se ove zime u Hajduk. Stigao je iz redova Tottenhama.

Nije odmah mogao pomoći svom timu. On je na samom početku sezone teško povrijedio koljeno i imao je višemjesečnu pauzu.

Sada se polako vraća. Igrao je prije nekoliko dana protiv Dinama utakmicu u Kupu, a sada je konačno kročio i na teren u HNL-u.

Oglasi

Uspio je Perišić napraviti probleme odbrani Rijeke. Sve što je Hajduk napravio od šansi u ovom meču on je kreirao, no nije bilo prave završnice.

Oporavljeni Ivan Perišić u narednoj sezoni bi mogao biti ključni čovjek za igru Hajduka. Titula je ove godine izmakla.

Ivan Perišić iza sebe ima bogatu karijeru

Ivan Perišić jedan je od najvećih hrvatskih fudbalera i čovjek je koji iza sebe ima bogatu karijeru u kojoj je prošao sito i rešeto.

Otišao je kao tinejdžer iz Hajduka u francuski Sochaux, igrao je potom za belgijske Roeselare i Club Brugge, gdje i prvi put stigao na veliku scenu evropskog fudbala.

Ubrzo je završio u Bundesligi. Igrao je za Borussiju Dortmund, Wolfsburg i Bayern, a najbolje dane proveo je u redovima italijanskog Intera.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Prethodnu godinu i po nastupao je za Tottenham, da bi se ovog januara konačno odlučio vratiti kući.

Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 129 utakmica i postigao je 33 gola. Bio je dio ekipa koje su bile druga i treća na svijetu.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dijow77281
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> do.my/bkmaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi