Sa posljednjeg duela Hajduka i Dinama Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Ivanković vodi ekipu do kraja sezone

Novi raskidi u Hajduku: I bivši bh. reprezentativac je od danas 'bivši'

Samir Mlaćo

Burno je proteklih dana bilo u splitskom Hajduku, a sigurno se strasti nisu stišale.

Nakon poraza od Rijeke klub je napustio predsjednik Lukša Jakobušić, zatim i trener Mislav Karoglan, da bi ostavku podnio sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Na mjesto glavnog trenera imenovan je Jure Ivanković. Ivanković je nekadašnji trener Širokog Brijega, a zatim je u Split došao kao trener kadeta Hajduka.

Kasnije je prebačen u stručni štab kod Karoglana i sve je išlo odlično, no došla je velika kriza rezultata. Hajduk se oprostio od Kupa, dok je u prvenstvu na trećem mjesto i treba mu pravo čudi da na kraju osvoji naslov prvaka.

Poljud je suspendovan za naredne dvije utakmice, te neće biti publike na splitskom stadionu, a sada je poznato i ko će pomagati Ivankoviću u stručnom štabu.

U prvom timu više neće biti ni nekadašnji bh. reprezentativac Dragan Blatnjak.

"Članovi stručnog stožera prve momčadi, Dragan Blatnjak i Goran Karoglan, dogovorili su sporazumne raskide ugovora s Klubom nakon što je to prethodno u ponedjeljak napravio bivši glavni trener Mislav Karoglan.

Vođenje prve momčadi od ponedjeljka je preuzeo trener Jure Ivanković, a u svoj stručni stožer iz Akademije je priključio trenere Gorana Milovića i Sinišu Šegovića.

Gospodi Blatnjaku i Karoglanu se zahvaljujemo na svemu te im želimo puno sreće i uspjeha u nastavku karijere", objavili su iz Hajduka.

"Odluku o ostavci na kraju aktualne sezone donio sam jer sam uvjeren kako je to jedino profesionalno, ispravno i moralno u ovom trenutku budući da snosim odgovornost za sportski segment kluba, odnosno rezultatski neuspjeh u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U dogovoru s Upravom Kluba mjesto sportskog direktora ću napustiti nakon završetka sezone jer mislim da ovu sezonu trebam iznijeti do kraja zajedno s igračima i ostatkom stručnog stožera", naveo je sportski direktor Nikoličius u svom obrasloženju ostavke.

Hajduk je trenutno na trećem mjestu u prvenstvu, te zaostaje deset bodova za vodećom Rijekom. Za vikend Hajduk igra duel protiv Osijeka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.