Mindaugas Nikoličius podnio ostavku!

Hajduk ostao i bez sportskog direktora

Mindaugas Nikoličius podnio ostavku!

Esmer Oštraković

Nakon što je Nadzorni odbor smijenio Lukšu Jakobušića, te nakon što je trener Mislav Karoglan dobio otkaz, sada je i sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius podnio ostavku.

On će tako an kraju sezone napustiti klbu iz Splita i ovo je već treća velika promjena u ekipi Hajduka u posljednjih nekoliko dana.

Ekipa Hajduka bila je u borbi za titulu u SuperSport HNL-u, te su na polusezoni čak bili i prvi na tabeli, ali u drugom dijelu sezone im ništa ne ide od ruke.

Upali su u krizu od starta drugog dijela sezone, te su sa tri vezana poraza pali iza Rijeke i Dinama, a osim toga eliminisani su i iz Kupa.

Kada je riječ o Mindaugas Nikoličiusu on je od januara 2021. godine u Hajduku i imao je ugovor do kraja ove sezone.

Oglasi

Što se tiče posla koji je uradio, doveo je neka velika imena poput Nikole Kalinića, Marka Livaje, Ivana Perišića, Lovre Kalinića, Filipa Krovinovića.

Uspio je također i da napravi neke velike izlazne transfere, a najviše se izdvajaju transferi Vuškovića u Tottenham za rekordnih 11 miliona eura, te Stipe Biuka u Los Angeles za 6.5 miliona eura.

Svoju odluku Nikoličius potvrdio je za zvaničnu stranicu Hajduka.

"Odluku o ostavci na kraju aktualne sezone donio sam jer sam uvjeren kako je to jedino profesionalno, ispravno i moralno u ovom trenutku budući da snosim odgovornost za sportski segment kluba, odnosno rezultatski neuspjeh u ovoj sezoni.

U dogovoru s Upravom Kluba mjesto sportskog direktora ću napustiti nakon završetka sezone jer mislim da ovu sezonu trebam iznijeti do kraja zajedno s igračima i ostatkom stručnog stožera.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Još je važnije na pozitivan način okončati procese koje sam započeo s bivšim predsjednikom Lukšom Jakobušićem, a prije svega se radi o procesima koji se tiču prijelaznog roka te izlaznih transfera koji mogu bitno utjecati na kratkoročnu budućnost kluba.

Izuzetno držim do moralnih i profesionalnih vrijednosti, moja zadaća je te procese okončati u najboljem interesu za Hajduk, dat ću cijeloga sebe da tako i bude istom snagom i željom kao što sam radio cijeli svoj mandat", rekao je između ostalog Nikoličius.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi