Četiri sekunde vrijedne kao hiljadu riječi: Livaja je namignuo Jakobušiću, a onda...

Emotivni trenutak u svlačionici

Četiri sekunde vrijedne kao hiljadu riječi: Livaja je namignuo Jakobušiću, a onda...

Admin Čaušević

Bile su to dvije minute čistih emocija. Lukša Jakobušić je po posljednji put ušao u svlačionicu Hajduka te se pozdravio sa prvoticima Splićana, posženju pažnju su najviše privukli pozdravi sa najvećim zvijezdama, Ivanom Perišićem i Markom Livajom.

Došao je dan koji je prije tri mjeseca djelavao nezamislivo. S čelom na Jakobušićem Hajduk je bio jesenji prvak i stvarao je ekipu za najveće domete, potvrdio je to između ostalog i transfer Perišića.

Međutim, kada je trebalo poduzeti konkretne stvari uslijedio je brodolom Majstora s mora. Tri poraza u osam dana od najvećih rivala Rijeke i Dinama su presudila i treneru Mislavu Karoglanu i predsjedniku Jakobušiću.

Nadzorni odbor je Jakobušića smijenio nakon poraza od Rijeke i oproštaja od titule prvaka, a dosta je navijača Hajduka koji smatraju da smjena 48-godišnjaka iz Dubrovnika nije rješenje.

"Možemo se pozdraviti s Livajom, Perišićem i ostalim. Hvata li Lukša na uspjesima zadnje tri godine. Vraćamo se borbi za peto mjesto", samo jedan od komentara navijača splitskog velikana.

Dan nakon smjene Jakobušić je stigao na Poljud te dobio priliku da se pozdravi sa fudbalerima Hajduka. Bio je tako jako emotivan oproštaj, a mnogi su se suzdržavali da ne puste suzu.

Oglasi

Dosadašnji prvi čovjek Splićana se sa svim igračima rukovao i zagrlio. Posebnu su pažnju su svakako privukli pozdravi sa Perišićem i Livajom.

Perišić je samo sjeo na klupu, pogeo glavu i djelovao je jako utučen te razočaran zbog svega što se desilo, dok je s Livajom pozdrav trajao duže nego s bilo kojim drugim igračem.

Livaja je namignuo Jakobušiću te mirno saslušao šta mu govori dosadašnji "šef". Sve je trajalo oko četiri sekunde, poslije čega je "desetka" Hajduka sjela na klupu.

Sjajni napadač je apsolutni heroj navijača Hajduka i lider na terenu te će ostati tajna šta mu je Jakobušić poželio prilikom posljednjeg pozdrava.

Jakobušić je predsjednik Hajduka bio tri i pol godine. U tom periodu nije uspio osvojiti titulu što je bio primarni cilj, ali je ovaj klub definitivno učinio konkuretnim i vratio u borbu za titulu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Pozitivna je stvar osvojena da Kupa Hrvatske, kao i dovođenje legendi poput Perišića i Livaje, te zvučni transfer Josipa Brekala, dok mu se najviše zamjera otkaz treneru Valdasu Dambrauskasu.

Jakobušića je, barem privremeno, naslijedila Martinka Akrap, dok bi prema najavama iz Hrvatske za novog predsjednika trebao biti imenovan slavni vaterpolist, Josip Pavić.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi