Suze u očima, a knedla u grlu: Jakobušić ušao u svlačionicu Hajduka, uspio reći samo jednu riječ

Oprostio se od igrača i stručnog štaba

Suze u očima, a knedla u grlu: Jakobušić ušao u svlačionicu Hajduka, uspio reći samo jednu riječ

Endin Čaušević

Loši rezultati u drugom dijelu sezone doveli su do velikih promjena u Hajduku jer je Lukša Jakobušić smijenjen s pozicije predsjednika Upravnog odbora, a nakon njega otkaz je dobio i trener Mislav Karoglan. Jakobušić je nakon svega odlučio da dođe u svlačionicu Hajduka, a kamere su sve snimile.

Hajduk je bio na "pole poziciji" pred početak proljetnog dijela sezone jer je bio lider u prvenstvu, te se borio i za trofej u Kupu Hrvatske, no u svega deset dana sve je palo u vodu.

U dva derbija na Poljudu protiv zagrebačkog Dinama ekipa Hajduka je sve izgubila. Dinamo je prvo pobijedio u prvenstvu sa 1:0, a isti rezultat je bio i pet dana kasnije u meču polufinala Kupa Hrvatske.

Konačan udarac Hajduk je dobio za vikend u derbiju protiv Rijeke jer je poražen na Rujevici sa 1:0 i za njih je borba za titulu čini se sigurno završena.

Navijači su žestoko kritikovali čelnike kluba, trenera i pojedine igrače zbog očajnih rezultata, te je na kraju bilo jasno da mora doći do nekih promjena.

Oglasi

Hajduk je jučer prvo objavio da Lukša Jakobušić više neće biti predsjednik Upravnog odbora, a na njegovu poziciju stigla je Marinka Akrap koja će se tu zadržati do kraja sezone.

Ubrzo nakon Jakobušića potvrđeno je da Hajduk napušta i trener Mislav Karoglan s kojim je dogovoren sporazumni raskid saradnje.

Nakon što je potvrđeno da Jakobušić i Karoglan odlaze oni su odlučili da pred jučerašnji trening dođu u svlačionicu Hajduka. Karoglan se ranije oprostio od ekipe, a to je odlučio da napravi i Jakobušić.

On je ušao u svlačionicu i oprostio se od svakog igrača i člana stručnog štaba s kojima se pozdravio i zagrlio, a vidjelo se na njegovom licu koliko mu je sve to teško.

Oglasi

Na kraju Jakobušić nije imao snage ni da kaže nekoliko rečenica, te je vidno uzdrman i tužan rekao samo "bok", a zatim napustio svlačionicu uz aplauz igrača Hajduka.

Sve to snimila je i kamera, a Hajduk je danas video objavio na zvaničnim profilima na društvenim mrežama.

Poznato je da će do kraja sezone na trenerskom mjestu splitskog kluba biti Jure Ivanković koji je bio Karloglanov pomoćnik.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U Hajduku će čekati kraj sezone kako bi počeli tražiti novog trenera i ne žele previše da žure s takvom odlukom.

No, već se špekuliše o tome ko bi mogao da preuzme užarenu klubu velikana iz Splita, te čini se da je trenutno prvi kandidat Goran Tomić koji trenutno radi u Emiratima gdje vodi ekipu Al Batahe.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Deepy
Vjerovatno najveci predsjednik Hajduka uz Kirigina. Velika greska klauna iz NO.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti