Veznjak se prisjetio svega

Kako je Džeko načeo, a ostali dotukli Rakitića? Hrvat konačno progovorio: "Tad mi je bilo najgore"

Admin Čaušević

Ne postoji fudbaler koji ne želi ponoviti makar jedan meč u karijeri. Izuzetak nije ni Ivan Rakitić. Legendarni hrvatski veznjak po lošem pamti jedan duel sa Edinom Džekom. Nakon godina šutnje progovorio je o noći koju bi najradije izbrisao iz svog života.

Edin Džeko i Ivan Rakitić su ušli u jesen svojih igračkih karijera. Nakon godina igranja u Ligama petice u razmaku od nekoliko mjeseci obojica su se odlučili za nešto egzotičnije lige. Bosanac je otišao u Tursku, a Hrvat u Saudijsku Arabiju.

Rakitić je tokom klupske karijere u nekoliko navrata igrao protiv Edina Džeke, ali jedan susret je upamtio po lošem. Nakon godina šutnje Hrvat je progovorio o svemu.

Rakitić i Džeko u duelu Barcelone i Rome 2018. godine

Prošlo je šest godina. Bio je 10. april 2018. godine. Na Olimpicu je Roma dočekala Barcelonu revanš susretu četvrtfinala Lige prvaka i izvela pravo čudo.

Katalonci su na Nou Campu stigli sa visokih 4:1. Jedini gol tada za Vučicu je dao Džeko i dao kakve takve nade Vučici da se može nadati plasmanu u polufinale.

Džeko je i na Olmpicu načeo Katalonce, zabio je već u 6. minuti, a kasnije su Rakitića i društvo dotukli Danile De Rossi golom iz penala i Kostas Manolas desetak minuta prije kraja.

"Jako dobro se sjećam te utakmice protiv Rome, tad mi je bilo najgore. Mi smo poklonili pobjedu, nema druge. Ako niste stvarno uključeni u utakmicu, to se desi. Bila je naša greška", kazao je Rakitić u razgovoru sa španskim novinarom Gerardom Romerom.

Rakitić je s Barcelonom osvojio Ligu prvaka 2015. godine, ali je bio i aktel niza tmurnih evropskih noći za Blaguranu poput još poraza od Liverpoola (4:0 i debakla od Bayerna (8:2) u Lisabonu.

"Da možemo vratiti vrijeme siguran sam da bi svi igrači bili više uključne u velikim utakmicama. Osvojili bismo još dvije ili tri Lige prvaka", dodao je Rakitić.

Sadašnji fudbaler Al Shababa je s ponosom Katalonije osvojio po četiri La Lige i Kupa kralja, zatim Ligu prvaka, dva španska Superkupa, evropski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Rakitić je u januaru nakon 15 godina igranja u španskom fudbalu, jer je prije i poslije Barcelone igrao za Sevillu, odlučio napustiti Evropu te je otišao u Saudijsku Arabiju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.