Bosanac je Rakitića nazvao Indijancem, a onda je na scenu stupio Srbin: "Ako te neko bude dirao..."

Čuvena anegdota

Bosanac je Rakitića nazvao Indijancem, a onda je na scenu stupio Srbin: "Ako te neko bude dirao..."

A. Čaušević

Uopšte nije strana pojava da svlačionicu u poznatim evropskim klubovima dijele igrači sa prostora bivše Jugoslavije. Tada se obično stvori i posebno prijateljstvo koje traje za cijeli život. 

Ivan Rakitić je sigurno jedan od najboljih veznjaka svoje generacije. Nakon niza uspješnih sezona u Barceloni i Sevilli Hrvat je u januaru prešao u Saudijsku Arabiju kako bi zaradio ogroman novac.

Rakitić je punu igračku afirmaciju doživio u Schalkeu 04 gdje je stigao kao 19-godišnjak i među Rudarima se zadržao četiri godine. Tada su mu saigrači bili Mladen Krstajić i Zlatan Bajramović.

Upravo je Krstajić nedavno ispričao zanimljivu anegdotu o samom upoznavanju s Rakitićem, a u sve je bio uključen i Bajramović.

"Rakitiću sam bio kao startiji brat. Došao je dvije godine poslije mene iz Basela. Bio je mlad, klinac, imao je 19 godina", započeo je Krstajić u razgovoru za srbijanske medije te nastavio:

"Sjećam se, priča meni Zlatan Bajramović da je došao neki Hrvat iz Basela, neki 'Indijanac'... Zlatan je takav, voli se šaliti. Kaže, eno ga u kafiću, žut, vidjet ćeš ga.

Oglasi

"I potrefi se da ja ulazim u kafić, a on izlazi. Pitam ga: 'Jesi li ti Ivan?'. Kaže: 'Jesam'. Pitam ga je li sve u redu, ako treba nešto, ko god te dira, meni se obrati, ne smije te niko ni taknuti."

"Kaže on da je sve u redu. Naš čovjek, Balkanac! Jeste on odrastao u Švicarskoj, uzeo njihovu kulturu, ali mentalitet... Naš! I voli narodnjake, druženje."

"Običan dečko koji je napravio svjetsku karijeru. Bio sam kod njega na svadbi, družimo se. Ivan je jednostavan, prirodan, ako može pomoći, pomoći će, odmoći neće."

Prisjetio se i Krstajić kako su on i Rakitić svojevremeno bili kažnjeni jer su osvanuli na naslovnici Bilda zato što su bili na koncertu Mileta Kitića.

Krstajić i Rakitić na Kitićevom koncertu

Tada su kažnjeni sa neigranjem važne utakmice Lige prvaka. Meč protiv Rosenborga su gledali s tribina i ostali su bez premije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Kad se to desilo zvao me Mile Kitić i kaže: 'Nikad jaču reklamu nisam dobio i to besplatnu!' U Njemačkoj četiri miliiona ljudi kupuje Bild i nas trojica izađemo na naslovnoj strani. Strašno!", poručio je Krstajić.

Kao što je poznato dok je Krstajić bio na čelu bijeljinskog Radnika Rakitić je donirao novac za semafor na Gradskom stadionu u Bijeljini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi