Poslije večerašnje utakmice nema sumnje da Edin Džeko postaje velika legenda i u Turskoj

Potez godine za navijače Fenera

Poslije večerašnje utakmice nema sumnje da Edin Džeko postaje velika legenda i u Turskoj

Eldar Ganibegović, foto: EPA

Edin Džeko ima status legende gotovo gdje god da se pojavio. Nakon večerašnje utakmice je gotovo sigurno da će to imati i u Turskoj.

Što se Bosne i Hercegovine tiče, ne treba ni govoriti kolika je legenda. Edin Džeko je čovjek s najviše nastupa i golova u historiji reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Wolfsbrug je vodio do jedine titule prvaka Njemačke u historiji tada protiv super jakog minhenskog Bayerna. Bio je i najbolji strijelac Bundeslige, te u Njemačkoj sigurno nosi status legende.

Šta tek reći za Englesku? Bio je protagonista u dvije osvojene titule Manchester Cityja, a naročito se izdvaja ona 2012. godine kada je u nadoknadi protiv QPR-a u posljednjem kolu pogodio za 2:2 i kada je titula osvojena nakon gotovo 50 godina.

Nakon toga je prešao u Romu gdje je s Vučicom stigao do polufinala Lige prvaka. Osim toga, za kratko vrijeme je postao treći strijelac u historiji kluba iz Rima

Dijamant nakon toga prelazi u Inter s kojim je osvojio četiri trofeja, no izmakla mu je Liga prvaka gdje je u finalu 2023. godine poražen od Manchester Cityja u Istanbulu, no sigurno da je i u Italiji stekao status legende.

Oglasi

Ljetos prelazi u Fenerbahce. Odmah je postao kapiten kluba, prvi je strijelac Fenerbahcea ove sezone u ovom momentu, no nakon večeras je tek voljen u gradu na Bosforu.

Naime, Fenerbahce je u četvrtfinalu Konferencijske lige gostovao kod grčkog Olympiacosa u Pireju. Edin Džeko je odigrao svih 90 minuta.

Prvo poluvrijeme je obilježilo sukob Edina Džeke i suparnika Carme. Sve se završilo tako da je Džeko itekako poštovan među navijačima Fenera. 

Fanovi Fenerbahcea na društvenim mrežama pišu da je Džeko za njih veliki čovjek, zatim da je legenda, te da su vrlo ponosni na njega.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

U pomenutom duelu Edin Džeko se okrenuo ka pristalicama Olympiacosa i pokazao im zastavu Turske.

Jasno je da je na taj način itekako kupio simptatije navijača Fenera, ali i dosta više ljudi od njih u Turskoj. 

Top Komentari

yellowdixie
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> use.my/bedblog
0 0
ElvirBolic
Neki navijači pišu na društvenim mrežama i to vam osnova za tekst? Ovo može biti samo antitekst i antinovinarstvo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi