Haos zbog Džekine provokacije: Turci bi mu dali tursko državljanstvo, Grci traže da ga UEFA kazni

Edinov potez razbijesnio Grke

Haos zbog Džekine provokacije: Turci bi mu dali tursko državljanstvo, Grci traže da ga UEFA kazni

Edmir Škorić

U prvoj utakmici četvrtfinala Konferencijske lige Fenerbahče je na gostovanju kod grčkog Olympiakosa izgubio s 3:2. Jedna od najzapaženijih tema u grčkom tisku, gdje je utakmica bila dosta popraćena, bio je Edin Džeko, jedna od zvijezda Fenera, koji je tribinama pokazao tursku zastavu na svom dresu.

Edin Džeko je u jednom trenutku pokazao prstom na tursku zastavu na dresu, zbog čega su ga u Pireju izviždali.

Ovaj je potez imao veliki odjek među fudbalskim navijačima i bio je naširoko popraćen u grčkoj štampi jutro nakon utakmice u kojoj su Grci vodili s 3:0, na kraju Fener dao dva gola i napravio dobar rezultat pred revanš u Istanbulu.

"Odbrana crveno-bijelih uspjela je ušutkati Edina Džeku, koji nije zadavao probleme Olympiakosu. No, bh. igrač je našao drugačiji način da zadobije priznanje Turaka. Džeko nije bio jedini koji je pokazao tursku zastavu. Budući da se İrfan Can Kahveci ponašao slično nakon što je postigao gol za 3:2", navodi Gazzetta.gr.

"U 34. minuti susreta Džeku je izviždala publika u Pireju dok je tražio prekršaj, a onda je uzvratio prkosno pokazujući tursku zastavu navijačima Olympiakosa. Inače, iskusni napadač bio je obožavan u susjedstvu, ali UEFA bi se trebala pozabaviti problemom koji je izazvao reakcije i kazniti ga", jedan je od komentara na sajtu grčkog Metrosporta.

Oglasi

"Džeko se našao u centru pažnje. Bivša zvijezda Intera i Manchester Cityja reagovala je na način koji je nedopustiv za njegovu karijeru", također se moglo pročitati.

Sportdog.gr: "Edin Džeko se osvetio Georgiosu Karaiskakisu i to tako što je na svom dresu pokazao tursku zastavu! Džeko je izviždan u 34. minuti jer je prigovorio sudiji. Nakon toga je pokazao na tursku zastavu na svom dresu i izazvao još veće zvižduke. Zvijezda je ovim potezom postao idol u Turskoj. Zapravo, bilo je mnogo Turaka na društvenim mrežama koji su tražili od vlade da Džeko postane turski državljanin".

Edin Džeko je ljetos došao u Fenerbahče i trenutno je prvi strijelac kluba. Zahvaljujući njemu Fener se bori za titulu i još uvijek drži korak sa vodećom Galatom.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

U Turskoj su ga brzo zavoljeli, posebno zbog njegovog karaktera, a sada je osim navijačima Fenera, postao omiljen i navijačima drugih timova zbog onoga što je sinoć priredio Grcima.

Grčka javnost je bijesna na bh. reprezentativca, tamošnji mediji žele da ga UEFA kazni, ali jasno je da od toga nema ništa.

Top Komentari

Bit ce gusto bit ce 0:2
Seljacki potez 100%.
3 3
AnteLj
Da ga je Turska na vrijeme zvala sigurno bi i zaigrao za svoju domovinu. Kao i Preldzioglu, Biberoglu, Lagumdžija, itd... Ta neće za Fosnu igrat.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti