Srbi na Pireju počeli s podmuklim planom, od Džeke dobili što i zaslužuju i to na primitivan način

Scena sa meča Olympiacos - Fenerbahce

Srbi na Pireju počeli s podmuklim planom, od Džeke dobili što i zaslužuju i to na primitivan način

Admin Čaušević

Edin Džeko je zbog svog porijekla bio na meti navijača Olympiacosa tokom prvog duela četvrtfinala Konferencijske lige. Otkriven je i podmukli plan na čuvenom Kariaikakisu koji je spremljen za bh. Dijamanta.

U odličnom i dosta uzbudljivom meču Olympicaos jep obijedio Fenerbahce sa 3:2. Vodili su Grci sa tri razlike, ali su se Turci uspjeli vratiti sa dva gola te ostaviti karte otvorenim za revanš.

Na tribinama je bilo prisutno 32.000 gledatelja, a među njima je bio znatan broj pristalica Crvene zvezde, popularnih Delija koji su bratska navijačka skupina sa Gate 7, navijačima Olympiacosa.

Upravo su Srbi koji bili na tribinama imali podmukli plan kako da ponize Džeku zato što je iz Bosne i Hercegovine i popularni Dijamant je od starta meča bio njihova meta.

Pokušali su da unesu transparent "Najbolji Turčin je mrtav Turčin" te su od početka meča rasistički vrijeđali dugogodišnjeg kapitena Bosne i Hercegovine.

Pravovremenom reakcijom policije sporni transparent nije završio na tribinama, međutim uvrede na Sarajalije tokom susreta nisu prestajale.

Oglasi

U jednom trenutku i Džeki je bilo svega preko glave, kad je morao izaći s terena prvo je pokazao na tursku zastavu na dresu, a onda su neprijateljski nastrojeni gledatelji dobili i što zaslužuju.

Naime, neposredno prije povratka u igru, Džeko se okrenuo prema navijačima i pljunuo što je na neki način jasan znak šta misli o onim koji su ga vrijeđali.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Grčki mediji su nakon svega pokazali dvoličnost te su zatražili od UEFA-e da naknadno kazni Džeku, ali kako sada stvari stoje od toga neće biti ništa.

Revanš na stadionu Sukru Saracoglu se igra u četvrtak i već sada je jasno da će na tribinama biti izuzetno pakleno, a na terenu je za očekivati veliku dramu.

Top Komentari

DamirT
Moze mu stoka samo popusiti.
5 0
AlphaStrong
@BosanskaSvedska brate šta na sve ovo kaze jaran nam voja
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti