Katalonci slavili sa minimalnih 1:0

Škarice Felixa odlučile meč u Cadizu, Barcelona nastavila lov na Real Madrid

Endin Čaušević

Xavi Hernandez večeras je odlučio da odmori većinu prvotimaca jer već u utorak Barcelona igra na svom terenu revanš četvrtfinala Lige prvaka protiv PSG-a, a iduće nedjelje ih čeka u Madridu okršaj protiv Reala.

Zbog toga smo u Barcelonu večeras gledali u sastavu u kojem više nikada sigurno nećemo, ali ono što je za Katalonce najvažnije jeste da su uspjeli da uopišu tri boda i nastave trku za Realom kada je titula u pitanju.

Početak utakmice u Cadizu nije bio previše lepršav jer smo gledali većinom igru između dva kaznena prostora.

Prvu šansu na meču imao je domaći tim u 22. minuti kada je Javi Hernandez pokušao, no Ter Stegen je odbranio. Nakon toga udarac je uputio i Juanmi, ali se mreža gostiju nije zatresla.

Barcelona je imala problema da stvori priliku i prvi put zaprijetila je u 33. minuti preko Forta čiji udarac je odbranio Ledesma.

No, samo četiri minute kasnije Barcelona je povela sa 1:0. Nakon prekida lopta je bila u petercu domaćih, a tu je fantastični Joao Felix izveo sjajne škarice i pogodio za vodstvo katalonskog kluba što je bio i odlučujući trenutak meča.

Barcelona je u 45. minuti mogla da udvostruči prednost kada je Fermin Lopet izašao sam na Ledesmu i odlično šutirao, ali jedan igrač domaćih s gol-linije je izbio loptu i spasio Cadiz.

U drugom poluvremenu Cadiz je bio opasniji i krenuo je po izjednačenje. Domaći su u 54. minuti preko Juanmija uspjeli da dođu do 1:1, ali opravdano je zbog ofsajda na kraju poništen ovaj pogodak.

U 59. minuti Ferran Torres mogao je da sve riješi jer je imao sjajnu šansu, no ponovo jedan defanzivac Cadiza u posljednji trenutak blokira udarac. Već u narednom napadu Ferran odlično daje loptu Felixu koji šutira tik pored stative domaćih.

Novu šansu Barca je imala u 70. minuti kada je pokušao Lamine Yamal, no ponovo se rezultat nije mijenjao.

Najveću šansu za izjednačenje Cadiz je imao u 79. minuti. Samassekou je fantastično šutirao s vrha kaznenog prostora, ali Ter Stegen nestvarnom reakcijom brani njegov udarac i spašava Katalonce.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Do kraja susreta više nije bilo izglednijih prilika, te je Barcelona uspjela da slavi sa 1:0 i dođe do tri boda.

Katalonci su drugi na tabeli sa 70 bodova i imaju osam bodova manje od Real Madrida s kojim igraju naredne nedjelje na stadionu Santiago Bernabeu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.