Baš nikom nije jasna izjava Luisa Enriquea, a Barci otpala još dvojica za reavanš s PSG-om

Liga prvaka

Baš nikom nije jasna izjava Luisa Enriquea, a Barci otpala još dvojica za reavanš s PSG-om

Edmir Škorić

Barcelona je sinoć odigrala fantastičnu utakmicu protiv Pari Saint-Germaina, jednu od najboljih pod vodstvom Xavija. Španski prvak slavio je u Parizu 3:2 i u boljoj je poziciji uoči uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka.

Alejandro Balde i Gavi su već duže vrijeme povrijeđeni. U Parizu su to bili jedini izostanci u ekipi Barcelone. Ostali igrači bili su zdravi. No, Xavi se suočava sa problemima, pošto je ostao bez još dvojice igrača pred uzvrat.

U utakmici u Parizu u srijedu sudija Anthony Taylor pokazao je ukupno šest žutih kartona - dva igračima PSG-a i četiri Barceloni. Sa strane domaćina dobili su ih Vitinha i Lucas Beraldo, ali bez težih posljedica. Kod gostiju kažnjeni su Sergi Roberto, Pau Cubarsi, Andreas Christensen i Fermin Lopez. Roberto i Christensen će zbog istih pauzirati u drugoj utakmici.

Katalonci moraju biti oprezni u revanšu s PSG-om, jer čak petorica igrača riskiraju propuštanje polufinala - Ronald Araujo, Frenkie de Jong , Joao Felix, Ferran Torres i Lamine Yamal. Ukoliko u uzvratnoj utakmici ne dobiju žuti karton, preostali žuti kartoni brišu se iz bilance i u polufinale ulaze "čisti".

U PSG-u niko nije u opasnosti od jedne utakmice suspenzije. Achraf Hakimi nije igrao u prvom četvrtfinalu zbog previše žutih kartona i on se vraća već naredne sedmice u Barceloni.

Oglasi

Barcelona je u boljoj poziciji zahvaljujući pobjedi od 3:2, ali svakako će biti mnogo vatre u revanšu i Parižani nikako ne žele da odustanu od svog cilj, a to je da dođu do samog kraja turnira.

Za Parižane poraz kod kuće svakako nije idealan scenarij. Nakon utakmice razočarani Luis Enrique sudjelovao je na press konferenciji na kojoj je rezimirao rezultat svoje ekipe. Nije skrivao da je to bilo razočaravajuće za njega, ali njegovi suparnici postavili su teške uvjete.

"Bila je to utakmica kao i svaka druga. Bilo je uspona i padova. Dobro smo krenuli, dominirali smo. Svi neuspjesi bole. Barcelona nas nije nimalo iznenadila. Nije bila favorit, ali ima više iskustva kao klub. S igračima poput ter Stegena i Lewandowskog možete razbiti", rekao je Enrique koji je 2015. s Barcom osvojio Ligu prvaka.

Unatoč nepovoljnom rezultatu, Enrique je izjavio da će njegova ekipa proći u polufinale.

"Ne sumnjamo da ćemo biti u polufinalu i vjerujem da će se to i dogoditi. Čestitam Barceloni, ali siguran sam da ćemo proći dalje. Revanš će nam biti kao finale. Ići ćemo u Barcelonu voditi rat", rekao je 53-godišnjak.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Druga utakmica na programu je u utorak 16. aprila od 21 sat na Olimpico Lluis Companys. Prethodni okršaj dviju momčadi u Barceloni završio je pobjedom PSG-a rezultatom 4:1. Bila je to 1/8 finala Lige prvaka u sezoni 2020./21., kada je dvomeč završio pobjedom Parižana 5:2.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676235346
Kako god Barca ce ispast
1 2
Gvardijan
Malo se previse Enrique zaigrao u izjavi.Naravno sve je moguce ali mislim da ce tesko proci. @user 5346 a vi TV navijaci Reala kao i uvijek nerealni i iz vas govori vise negativna emocija nego razum.Ovo ti kaze neko ko podjednako postuje i Reala i Barcelonu i koji bi volio da oba spanska tima prodju dalje i koji je i jedne i druge gledao uzivo mnogo puta.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti