Dembele je sinoć prekršio "svetinju" - Na Montjuicu ga čeka pakao koji je doživio samo jedan čovjek
FOTO: EPA

Teška noć je pred njim naredne sedmice

Dembele je sinoć prekršio "svetinju" - Na Montjuicu ga čeka pakao koji je doživio samo jedan čovjek

Esmer Oštraković

Sinoć su prvu utakmicu u okviru četvrtfinala Lige prvaka odigrale ekipe PSG-a i Barcelone. Utakmica je bila fenomenalna, a prednost pred revanšr stekla je ekipa iz Španije koja je slavila sa 3:2 i nalazi se dosta bliže prolazu u polufinale ovog takmičenja.

Sjajna fudbalska predstava donijela je mnogo uzbuđenja na ovoj utakmici koja je odigrana na Parku prinčeva. Posebno su uživali naravno navijači Barcelone jer su ostvarili pobjedu na ovom gostovanju.

Prvi su do vodstva na ovoj utakmici stigli gosti i to u 36. minuti kada je nesigurni Donnarumma jako loše reagovao, a lopta je stigla do Raphinhe koji postiže gol za vodstvo svog tima.

Početak drugog poluvremena bio je kao iz snova za PSG koji je već do 51. minute uspio da napravi preokret. Prvo je Dembele zabio protiv bivšeg kluba u 48. minuti, a tri minute kasnije Vitinha pogađa za potpuni preokret.

Novi gol viđen je u 62. minuti. Ovaj put u mreži domaće ekipe, a ponovo je strijelac za Barcelonu bio Raphinha. Ostao je Brazilac sam i postigao je prelijep gol iz voljea.

Oglasi

Do preokreta, a na kraju će se ispostaviti i pobjede Barcelona je stigla golom u 78. minuti utakmice kada je Gundogan izveo kornera, a gol je postigao Christensen.

Navijači Barcelone sinoć su posebno razočarani bili ponašanjem njihovog bivšeg igrača koji je upravo iz ove ekipe prešao u PSG, a radi se naravno o Dembeleu.

Na društvenim mrežama navijač Barcelone pokazali su nezadovoljstvo, a kako stvari stoje Dembelea u revanšu čeka pravi pakao. To najbolje govore objave navijača iz Španije.

Naime, oni nakon što je Dembele proslavio gol protiv njihove ekipe smatraju da Dembele treba dobiti isti tretman kao što je svojevremeno imao Luis Figo.

Oglasi

Prije 24 godine Luis Figo doživio je pakao na Nou Campu

Barcelona je tada pred krcatim stadionom dočekala ljutog rivala u nikad napetijoj situaciji. Nekoliko mjeseci prije toga jedan od najboljih igrača katalonskog kluba Luis Figo odlučio je napustiti Barcu i potpisati za Real Madrid što je za njih najveća izdaja u historiji kluba.

Te noći Real Madrid i Luis Figo su gostovali na Camp Nou, a Potugalac je igrao od prve minute. Na stadionu su ga dočekale nevjerovatne uvrede od navijača Barcelone koji nisu mogli nikako da prežale njegov odlazak u redove ljutog rivala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Veliki haos na terenu nastao bi posebno kada je Figo izvodio kornere, a u jednom trenutku sudija je morao čak prekinuti utakmicu. Navijači su flašama, upaljačima, pa čak i svinjskim glavama gađali Figa koji nije mogao vjerovati šte se dešava.

Da li će nešto slično naredne sedmice doživjeti i Dembele u ovom gradu ostaje da vidimo, ali ozbirom na najave navijača Barcelone koji su jako ljuti na svog bivšeg igrača, sve je moguće.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi