Kako je Džeko načeo, a ostali dotukli Rakitića? Hrvat konačno progovorio: "Tad mi je bilo najgore"

Veznjak se prisjetio svega

Kako je Džeko načeo, a ostali dotukli Rakitića? Hrvat konačno progovorio: "Tad mi je bilo najgore"

Admin Čaušević

Ne postoji fudbaler koji ne želi ponoviti makar jedan meč u karijeri. Izuzetak nije ni Ivan Rakitić. Legendarni hrvatski veznjak po lošem pamti jedan duel sa Edinom Džekom. Nakon godina šutnje progovorio je o noći koju bi najradije izbrisao iz svog života.

Edin Džeko i Ivan Rakitić su ušli u jesen svojih igračkih karijera. Nakon godina igranja u Ligama petice u razmaku od nekoliko mjeseci obojica su se odlučili za nešto egzotičnije lige. Bosanac je otišao u Tursku, a Hrvat u Saudijsku Arabiju.

Rakitić je tokom klupske karijere u nekoliko navrata igrao protiv Edina Džeke, ali jedan susret je upamtio po lošem. Nakon godina šutnje Hrvat je progovorio o svemu.

Rakitić i Džeko u duelu Barcelone i Rome 2018. godine

Prošlo je šest godina. Bio je 10. april 2018. godine. Na Olimpicu je Roma dočekala Barcelonu revanš susretu četvrtfinala Lige prvaka i izvela pravo čudo.

Katalonci su na Nou Campu stigli sa visokih 4:1. Jedini gol tada za Vučicu je dao Džeko i dao kakve takve nade Vučici da se može nadati plasmanu u polufinale.

Džeko je i na Olmpicu načeo Katalonce, zabio je već u 6. minuti, a kasnije su Rakitića i društvo dotukli Danile De Rossi golom iz penala i Kostas Manolas desetak minuta prije kraja.

Oglasi

"Jako dobro se sjećam te utakmice protiv Rome, tad mi je bilo najgore. Mi smo poklonili pobjedu, nema druge. Ako niste stvarno uključeni u utakmicu, to se desi. Bila je naša greška", kazao je Rakitić u razgovoru sa španskim novinarom Gerardom Romerom.

Rakitić je s Barcelonom osvojio Ligu prvaka 2015. godine, ali je bio i aktel niza tmurnih evropskih noći za Blaguranu poput još poraza od Liverpoola (4:0 i debakla od Bayerna (8:2) u Lisabonu.

"Da možemo vratiti vrijeme siguran sam da bi svi igrači bili više uključne u velikim utakmicama. Osvojili bismo još dvije ili tri Lige prvaka", dodao je Rakitić.

Sadašnji fudbaler Al Shababa je s ponosom Katalonije osvojio po četiri La Lige i Kupa kralja, zatim Ligu prvaka, dva španska Superkupa, evropski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Rakitić je u januaru nakon 15 godina igranja u španskom fudbalu, jer je prije i poslije Barcelone igrao za Sevillu, odlučio napustiti Evropu te je otišao u Saudijsku Arabiju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Roma je tada mogla uz malo srece izbaciti Liverpool i otici u finale!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi