Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Splićani igraju veoma loše

Nastavljena kriza Hajduka: Osijek slavio na Poljudu

Haris Zilić

Hajduk je u nevjerovatnoj krizi, a od borbe za titulu sve je pretvoreno u još jednu neuspješnu sezonu. Novi šamar za Splićane stigao je danas.

U derbiju 30. kola HNL-a, Hajduk je upisao i četvrti prvenstveni poraz u nizu. Nakon Lokomotive, Dinama i Rijeke, bolji od Hajduka ove nedjelje je bio Osijek.

Tim iz Slavonije je slavio kao gost na Poljudu rezultatom 2:1 i došao do bitna tri boda u borbi za Evropu.

Odlično je počelo za goste. U 19. inuti lijepa akcija Osiječana koju u pogodak pretvara Matković i to je bilo 0:1.

Hajduk je ipak brzo odgovorio. U 28. minuti Brekalo je asistirao, a Trajkovski pogodio za poravnanje na 1:1.

Do kraja prvog poluvremena, novi gol u mreži golmana Buljana. Za vodstvo Osijeka od 1:2 pogodio je Mierez u 42. minuti utakmice i to je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku otvoren fudbal, bilo je prilika pred oba gola, ali nedostajala realizacija.

Osijek je u finišu utakmice malo više vodio računa u svom golu i uspjeli su na kraju sačuvati vodstvo i upisati vrijedna tri boda.

Hajduk je ostao trećeplasirani sa 55 osvojenih bodova, osam manje od drugoplasiranog Dinama i deset manje od lidera Rijeke, a Dinamo i Rijeka također imaju i meč manje od odnosu na Hajduk.

Osijek se vratio na četvrto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu i imaju 45 bodova, bod više od Lokomotive.

Dinamo i Rijeka će voditi borbu za titulu, Osijek i Lokomotiva borbu za Evropu, tako da će biti još uzbuđenja u HNL-u.

Od ovog 30. kola Rudeš je i zvanično drugoligaš. Fenjeraši su sa sedam bodova, 21 bod manje od devetoplasirane Istre tako da je tu i matematičk ijasno oko opstanka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 30. kolo:

Hajduk - Osijek 1:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.