Stigao konačan sud o Perišiću, ali za Hajduk prekasno: "Na svakom susretu do kraja sezone će da..."
Ivo Cagalj/Pixsell

Dalić se može radovati

Stigao konačan sud o Perišiću, ali za Hajduk prekasno: "Na svakom susretu do kraja sezone će da..."

Admin Čaušević

Ivan Perišić se vratio na teren i tome se posebno može radovati selektor Hrvatske Zlatko Dalić, međutim postoji određena doza gorkog okusa pošto je za Hajduk nekako sve stiglo prekasno.

Kada je potpisivao za Hajduk Perišić vjerovatno nije očekivao da kada se vrati na teren Splićani budu van kombinacija za osvajanje trofeja, bilo titule prvaka bilo Kupa.

Međutim, to se desilo. Baš na utakmicama na kojim se Perišić vratio na teren, možda i ranije od očekivanog, Hajduk je doživio poraze te ispao iz kombinacija za postane Prvak ili na Poljud ponovo donese Rabuzinovo sunce.

Hajduku je do kraja je sezone ostalo još sedam utakmica i Perišić će igrati na svima. To je odlična vijest za Dalića što znači i prisustvo iskusnog ofanzivca na Evropskom prvenstvu.

Naime, u najavi utakmice Hajduk - Osijek, privremeni trener Splićana, Jure Ivanković je kazao da Perišića do kraja sezone čekaju nastupi u svakom meču uz određenu minutažu.

"Perišić je izuzetno motivisan tokom treninga. Njegova posvećenost i strast su da dovele do toga što je postao. Na raspolaganju je do kraja sezone i imat će minutažu na svakoj o od utakmica", rekao je Ivanković.

Oglasi

Dojam je da ova sjajna vijest nekako prekasno stiže za Hajduk, a zašto je to tako najveću odgovornost snose upravo u splitskom klubu jer su sve prokockali u osam dana.

Izgubili su Bijeli na Poljudu dva puta od Dinama, zatim od Rijeke na Rujevici i praktično ostali bez šansi da osvoje neki pehar nešto što sigurno nisu planirali prilikom formiranja ekipe u januaru.

Ipak, ono što može radovati sve ljubitelje fudbala u Hrvatskoj je činjenica da će Perišić uhvatiti takmičarski ritam u preostalih sedam mečeva i biti spreman za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Koliko je zapravo Perišić značajan svim Hrvatima govori i činjenica da je na Rujevici dočekan na sjajan način što baš i nije uobičajna situacija na tom stadionu za nekog fudbalera Hajduka.

Morat će svakako bivši fudbaler Tottenhama, Intera i Bayerna biti oprezan kako bi povratak na teren protekao na najbolji način jer svaki pogrešan korak mogao bi znači i propuštanje Eura.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi