Fenjeraš HNL-a još uvijek na jednocifrenom broju bodova
Foto: Ranko Suvar/CROPIX

Novi poraz Rudeša

Fenjeraš HNL-a još uvijek na jednocifrenom broju bodova

Haris Zilić

Prvi meč 30. kola HNL-a odigrali su Rudeš i Slaven Belupo, dvije ekipe koje i nemaju prevelik rezultatski pritisak do kraja sezone.

Rudeš je fenejraš sa samo sedam osvojenih bodova i jasno je da se ekspresno vraćaju u drugoligaško društvo.

Slaven Belupo je u ovaj duel ušao sa devete pozicije i 27 osvojenih bodova. Tim iz Koprivnice je daleko od posljednje pozicije koja vodi u niži rang, daleko su od pozicija koje vode u Evropu, tako da do kraja igraju rasterećno za bod više.

Današnji susret ova dva tima završen je rezultatom 3:1 u korist gostiju iz Koprivnice, a po poluvrijeme je pripalo i jednoj i drugoj ekipi.

Rudeš je igrao bolje u prvom poluvremenu. U sedmoj minut bh. fudbaler Riad Mašala je postigao pogodak, ali isti je poništen nakon gledanja VAR-a.

Oglasi

Ipak u 15. minuti Rudeš vodi sa 1:0 strijelac je bio Latković na asistenciju Krušlina, dilema nije bilo i na semaforu je pisalo 1:0, a to je bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu preokret gostiju iz Koprivnice.

U 57. minuti Murić na asistenciju Šute pogađa za 1:1 i vraća goste u ovu utakmicu.

Nisu navijači Slaven Belupa dugo čekali na preoket. Već u 63. minuti, šest minuta nakon prvog gola gostiju na sceni je ponovo Murić koji sada pogađa za 2:1, asistent je bio Caimacov.

Do kraja susreta još jedan gol u mreži domaćina, a za konačnih 1:3 pogađa Šuto u šestoj minuti sudijske nadoknade vremena.

Oglasi

U timu Slaven Belupa u prvoj postavi je bio mladi bh. reprezentativac Matej Šakota, a kod Rudeša od prve minute je zaigrao još jedan mladi bh. fudbale i bivši omladinac Željezničara, 20-godišnji Riad Mašala.

Slaven Belupo je sada skočio na osmu poziciju sa 30 osvojenih bodova, a Rudeš je fenjeraš na desetoj poziciji sa sedam bodova i još uvijek nisu stigli do dovcifrenog broja bodova, a do kraja sezone je ostalo pet kola, a pa bi Rudeš mogao biti i najgora ekipa u historiji HNL-a.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 30. kolo:

Rudeš - Slaven Belupo 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi