Zdravlje je najbitnije

Sudija svirao kraj 15-ak minuta prije kraja meča, sada se svi mole za fudbalera Rome

Edmir Škorić

Igrao se danas meč Udinese - Roma u 32. kolu italijanske Serije A, ali ga je sudija odlučio završiti mnogo prije kraja zbog nesretne situacije iz drugog poluvremena.

Udinese je poveo u ranoj fazi meča, tačnije u 23. minuti, kada je Pereyra postigao vodeći pogodak. Domaćin je vodio na poluvremenu, ali je Roma uspjela da izjednači u nastavku.

Daniele De Rossi je napravio dvije izmjene u 53. minuti, uveo Dybalu i Karsdorpa, a Lukaku je desetak minuta kasnije donio izjednačenje.

U 72. minuti stoper Rome Evan Ndicka se srušio na terenu nakon što je osjetio bol u grudima. Odmah mu se ukazala pomoć na terenu, te su ga potom na nosilima odnijeli u svlačionicu.

Igrači Rome bili su zabrinuti kao i svi na stadionu u Udinama, a De Rossi je sam otišao u svlačionicu da provjeri šta se dešava sa njegovim fudbalerom.

Igrač je, kako javlja DAZN, bio pri svijesti kada je napustio teren i rekao je da je osjećao bol u prsima, a tračak nade bio je ispružen palac.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nedugo potom je zajednički donesena odluka da se utakmica završi rezulatom 1:1, ali sada je naravno najvažnije zdravlje igrača Rome.

Evan Ndicka je 24-godišnji reprezentativac Obale Slonovače koji je u Romu došao prošlog ljeta iz nejamčkog Eintracht Frankfurta, a ove sezone je upisao 27 nastupa i ima dvije asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.