Igor Tudor neće po lijepom pamtiti svoj prvi, a možda i posljednji rimski derbi

Lazio upisao poraz od Rome

Igor Tudor neće po lijepom pamtiti svoj prvi, a možda i posljednji rimski derbi

Admin Čaušević

Igor Tudor je izgubio svoj prvi rimski derbi, a pitanje je da li će hrvatski trener imati priliku da ponovo vodi Lazio u duelima sa Romom. Vučica je slavila sa 1:0.

Kao nominalni domaćin Roma je otvorila bolje utakmicu. Imala je niz prilika, a do pobjedonosnog gola je stigla u finišu prvog dijela.

Nakon jednog ubačaja sa strane pogodio je Mancini za oduševljenje 60-ak hiljada pristalica Rome koji su nakon pet mečeva konačno dočekali gol protiv najvećeg rivala.

Na startu drugog dijela Vučica je imala priliku da sve riješi kada je u pitanju meč, ali je El Shaarawy iz blizine pogodio stativu.

U ostatku meča Nebeskoplavi su bili ti koji su pritiskali, poništen im je i gol Kamade, dok je i Svilar nekoliko puta intervenisao.

Utakmica je sasvim očekivano bila nervozna, pogotovo u samoj završnici kada je sudija Guida podijelio veliki broj žutih kartona. Jedan je dobio i trener De Rossi.

Oglasi

Međutim, kada se sve sagleda može se reći da je Roma zasluženo pobijedila u 183. Derbyju della Capitale te nanijela Laziju 13. poraz u sezoni.

Poznavajući Claudia Lotita ukoliko ne trzne ekipu u narednom periodu Tudor bi vrlo lako mogao biti smijenjen te će njegov ostanak na klupi zavisiti od rezultata u ostatku sezone.

Ovo je bio prvi poraz Lazija od Rome u posljednje dvije godine i to je jedan od razloga zašto ga Tudor neće pamtiti po lijepom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lazi osada kasni četiri boda za mjestima koje vode u Evropu, a teško da će hrvatski trener preživjeti bez plasmana na euroscenu pošto je blizu i elminacije u Kupu poslije poraza od Juventusa u prvom meču polufinala sa 2:0.

Da druge strane Roma nastavlja da nada Ligi prvaka. Vučica je na sigurnom petom mjestu te za Bolognom i Juventusom kasni po dva odnosno četiri boda što je svakako dostižno.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi