Apotekari postali prvaci

Ah taj Xhaka! Iako je musliman pristao je na kupanje pivom: "Hajde Granite, reci im, reci im..."

Admin Čaušević

Po prvi put u klupskoj historiji Bayer Leverkusen je postao prvak Njemačke. Nakon pobjede nad Werderom (5:0) uslijedilo je veliko slavlje u svlačionici kada je ismijavan i Arsenal, klub u kojem je Granit Xhaka proveo sedam godina.

Jedan od glavnih protagonista proslave bio je Granit Xhaka koji je konačno dočekao da osvoji šampionski pehar i to kada to nije očekivao što je i sam priznao.

U zanosu slavlja poslije utakmice Apotekari su stigli obrukati i Arsenal gdje je Xhaka igrao od 2016. do 2023. godine. Uradio je to Jeremie Frimpong.

"Granit, hajde reci im, hajde reci im! Došao si iz Arsenala i ovdje postao prvak", govorio je Frimpong u prenosu uživo dok se Xhaka smijao.

Kao što je poznato Topnici iz Londona već dvije decenije čekaju na titulu prvaka Engleske, a zanimljivo da Xhakina titula s Bayerom stiže na dan kada je Arsenal izgubio od Aston Ville i ostao bez prvog mjesta.

Mnogo je igrača u prošlosti napustilo Arsenal kako bi postali prvaci u nekom drugom klubu ili zemlji, a posljednji u nizu je upravo Xhaka.

"Ovo je neopisivo. Nismo mogli ni zamisliti da ćemo biti prvaci, ako pogledamo prošlu sezonu", rekao je iskusni veznjak nakon meča te dodao:

"Tek kad smo počeli pobijeđivati igrajući dominantno raslo nam je samopouzdanje i počeli smo sebi govoriti da možemo više od samog plasmana u Ligu prvaka".

U međuvremenu Xhaka je okupan i pivom što je nekako tradicija u Njemačkoj kada se osvoji titula prvaka. Zanimljivo da je sjajni fudbaler dozvolio kupanje pivom bez obzira što je musliman.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nema sumnje da će Švicarac kosovoskog porijekla dugo pamtiti ovaj dan pošto je konačno stigao do velikog trofeja u svojoj karijeri.

Zanimljivo da je prošlog ljeta još jedna zvijezda iz Sjevernog Londona stigla u Njemačku i to s ciljem da postane pravak. U pitanju je Harry Kane, ali je Englez nastavio prokletstvo iz Tottenhama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.