Neće proći ljeto, a da Guardiola ne potroši ozbiljnu cifru - Bayernu će na račun leći 120 miliona?!
Pep Guardiola troši ogromne cifre za pojačanja, a čelnici tima iz Manchestera mu ispunjavaju sve želje (Foto: EPA)

Zvijezda Bayerna žela Građana

Neće proći ljeto, a da Guardiola ne potroši ozbiljnu cifru - Bayernu će na račun leći 120 miliona?!

Midhat Šljivak

Manchester City mogao bi ovog ljeta napraviti još jedan veliki transfer. Engleski mediji navode da je menadžer Građana Pep Guardiola zainteresovan za dovođenje mlade zvijezde Bayerna Jamala Musiale.

Jamal Musiala se prethodnih godina svijetu predstavio na fenomenalan način. 21-godišnjak već nekoliko sezona igra vrhunski fudbal u dresu Bayerna i već ga svi smatraju apsolutnim vođom na terenu.

Bayern naravno pokušava mladog ofanzivca zadržati u klubu i bit će mu ponuđen novi ugovor. Međutim, postoji velika opasnost da će on već ovog ljeta napustiti klub.

Manchester City pažljivo prati razvoj situacije oko Musiale. Pep Guardiola je veliki ljubitelj ovog fudbalera i rado bi ga vidio u svom timu od naredne sezone.

City neće štediti novac. Engleski mediji tvrde da će ponuda na adresi minhenskog velikana iznositi čak 120 miliona funti, što je cifra na koju se ne može zažmiriti tako lako.

Oglasi

Engleski šampion može ponuditi mnogo više novca i samom fudbaleru nego što je Bayern u mogućnosti. Potrebno je ipak njegovo 'da', ali vidjet ćemo kolika je spremnost bavarskog kluba da pusti dečka s kojim planiraju budućnost.

"Klub želi pojačati napadački dio ekipe. Žele dva igrača koji mogu igrati više pozicija u ofanzivnom dijelu terena", navodi The Independent.

Jamal Musiala je dobro upoznat sa životom u Engleskoj. Tamo je odrastao, prošao je mlađe selekcije Chelseaja, a 2019. godine je otišao u Bayern. Ipak, uvijek je isticao da bi se rado vratio u Premiership i sada će imati tu mogućnost.

Nije City jedini koji želi ovog fudbalera. Tu su još Liverpool, Barcelona, Paris Saint-Germain i definitivno će Musiala moći da bira šta će napraviti od karijere.

Oglasi

On je ove sezone u dresu Bayerna odigrao 34 utakmice. Ima učinak od 12 pogodaka i sedama asistencija. Ukupno je za bavarskog giganta u 159 utakmica ostvario 43 pogotka i 30 asistencija.

Jamal Musiala je mogao igrati za četiri reprezentacije, odabrao Njemačku

Jamal Musiala je imao mogućnosti nastupati za čak četiri reprezentacije. Njemačku je odabrao ispred Engleske, Nigerije i Poljske.

Sjajni fudbaler je rođen 2003. godine u Stuttgartu. Otac mu je Nigerijac, a majka Njemica poljskih korijena.

Na kraju je birao između Njemačke i Engleske. Odlučio se za Elf gdje je nedavno dobio dres s brojem 10 u kojem ćemo ga gledati u narednim godinama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bambi je za Njemačku debitovao 2021. godine. Odradio je već 27 utakmica i postigao je dva pogotka. Bit će među glavnim igračima na Euru ovog ljeta.

Za njega slijedi veoma interesantan period. Bayern ga želi silno zadržati i ostaje nam da vidimo hoće li u tome uspjeti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SactownCali
@Baron22 nocna mora BAYERN MUNCHEN !!! Svadja se sam sa sobom, razgovara sam sa sobom... psihopata
0 0
Baron22
Nemojte tako musiala nije još produžio ugovor haha nemaju trenera hahahaha ali imaju 2 2 iz Londona hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha sudbino milana man utd
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti