Zinedine Zidane rekao 'da', slijedi spektakularan povratak trenerskom poslu?
Razgovori su navodno obavljeni i Zidane želi na posao (Foto: EPA)

Početni pregovori donijeli pozitivan rezultat

Zinedine Zidane rekao 'da', slijedi spektakularan povratak trenerskom poslu?

Midhat Šljivak

Zinedine Zidane spreman je nakon tri godine pauze ponovo sjesti na trenersku klupu. Madridski list Marca navodi kako je 52-godišnjak nakon razgovora s čelnicima minhenskog Bayerna poručio kako je spreman za nove izazove.

Zinedine Zidane je prije tri godine odlučio napustiti klupu Real Madrida. Učinio je to po okončanju drugog mandata na klupi Kraljeva, koji mu nije bio uspješan kao prvi.

Legendarni Francuz odlučio je uzeti pauzu i odmoriti se s porodicom. Planirao je preuzeti reprezentaciju Francuske, no Fudbalski savez je povjerenje ponovo dao Didieru Deschampsu i Zizou je ostao kratkih rukava.

Ipak, već od ljeta bismo ga mogli gledati na trenerskoj klupi. Minhenski Bayern je, tvrdi Marca, kontaktirao Zidanea kako bi znali njegov stav o eventualnom preuzimanju kluba.

"Bayern je kontaktirao Zinedinea Zidanea u proteklim danima. Željeli su znati njegov stav o povratku trenerskom poslu", navodi Marca i zatim dodaje:

Oglasi

"Zinedine Zidane je izrazio spremnost za povratkom trenerskom poslu", navodi ovaj španski list.

Iz Njemačke međutim još nema potvrde o potencijalnim razgovorima između dvije strane i vidjet ćemo šta će se na kraju desiti. Povratak Zidanea bila bi zaista spektakularna stvar.

Zizou je na klupi Kraljeva u dva mandata osvojio dva trofeja La Lige, dva Superkupa i UEFA Super kupa, te klupska prvenstva svijeta, kao i tri trofeja Lige prvaka.

Julian Nagelsmann je čovjek koji je najbliži klupi Bayerna

Iako španski mediji s poslom u Bayernu povezuju legendarnog Zidanea, Nijemci tvrde da je Julian Nagelsmann glavni kandidat za trenera bavarskog velikana.

Oglasi

Nagelsmann je dobio otkaz prije nešto više od godinu dana. Tim je manje-više isti kao što ga je i ostavio i rukovodstvo najvećeg njemačkog tima smatra da bi 37-godišnjak bio najbolje rješenje za ovu poziciju.

Julian Nagelsmann je trenutno selektor nacionalnog tima Njemačke. Čelnici Saveza ga žele također zadržati i odluka o njegovom angažmanu trebala bi doći veoma brzo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mladi stručnjak je u nekoliko navrata isticao kako želi riješiti svoju budućnost prije nastupa na Evropskom prvenstvu i vidjet ćemo kakav će njegov izbor biti.

On je kao mlad i savremen stručnjak privlačan brojnim klubovima. Bayern se očigledno pokajao što ga je otjerao jer je sezona nakon njega bila jedna od najlošijih u posljednjih 20 godina. Izvjesno je da će ostati bez trofeja.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

guliy
Jojjjjj nemojteeee to Baronu raditiiiii ejjjjjj HAHAHAHHAHHAHAHHAAHHAHAHHA
3 0
Baron22
Još jedna glupost od strane bambusa sa sport.ba.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi