Pred Tuchelom je noć bez sna - Nijemac saznao užasne vijesti pred revanš sa Arsenalom

Nove povrede njegovih fudbalera

Pred Tuchelom je noć bez sna - Nijemac saznao užasne vijesti pred revanš sa Arsenalom

Esmer Oštraković

Prije nekoliko dana Arsenal i Bayern su na Emiratesu odigrali prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka, a pobjednika nije bilo. Utakmica je završena remijem od 2:2.

Jasno je da će tako odluka o putniku u polufinale pasti naredne sedmice u Minhenu. Obje ekipe sigurno mnogo žele prolaz u polufinale Lige prvaka.

Danas je ekipa Bayerna igrala utakmicu u okviru domaćeg prvenstva protiv Kolna, te su ostvarili pobjedu od 2:0, a golove su postigli Guerreiro, te Thomas Muller.

Bayern će biti jako oslabljen u revanš utakmici protiv Arsenala, a pred Tuchelom je prva noć bez sna uoči ove utakmice jer nešto mora "izmisliti" kada je riječ o postavi.

Gnabry i Leroy Sane neće igrati protiv Arsenala u Minhenu, a to je naravno ogroman problem za Tuchela. Ipak, ako je ogroman, nije jedini.

Oglasi

Naime, Neuer danas nije bio u protokolu za utakmicu protiv Kolna, a kako stvari stoje neće ga biti na golu ni protiv Arsenala.

"Jučer na treningu se požalio na povredu. Htio je igrati, ali ne smijemo rizikovati.

Nema potrebe za rizikom pa da ga izgubimo na duži period. Gledali smo prema srijedi, ali ništa se neće znati do zadnjeg momenta", rekao je Tuchel.

Osim toga na utakmici protiv Kolna povrijedio se i Kingsley Coman. Radi se o povredi mišića i situacija ne izgleda nimalo dobro.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za sada je izvjesno da će Francuz van terena biti nekoliko sedmica. Butni mišić je stradao i on je hitno prebačen u bolnicu na brze pretrage.

To naravno samo po sebi znači da će i on biti "out" za utakmicu protiv Arsenala, te je pitanje šta će "izmisliti" Tuchel za ovaj susret.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1603273752
Odem na komentare samo da vidim koliko komentara ce istavit bolesnik baron…kakav teski pacijent boze sacuvaj
2 0
user1635426697
Baron je bolestan?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti