Pregovori idu dobrim tokom

Xabi Alonso i Zinedine Zidane ostaju pusta želja, cijela Njemačka zna ime novog trenera Bayerna

Endin Čaušević

Thomas Tuchel na kraju sezone napušta klupu Bayerna i još uvijek nije poznato ko će biti novi trener minhenskog kluba. U igri je nekoliko poznatih trenerskih imena, no čini se da su čelnici njemačkog velikana već donijeli svoju odluku.

Thuchel je na klupu Bayerna stigao neočekivano u martu prošle godine kada su Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn odlučili da uruče otkaz Julianu Nagelsmannu pred najvažniji dio sezone.

Dolazak Tuchela na kraju je Salihamidžića i Kahna koštao posla u Bayernu, a ni sam njemački stručnjak se nije proslavio na klupi ovog velikana.

Bayern je ove sezone već izgubio bitku u Bundesligi, ali i DFB Pokalu. Jedina šansa im je još Liga prvaka gdje je zaista žestoka konkurencija, te Tuchelu prijeti da ostane upamćen kao trener koji je imao jednu od najlošijih sezona u historiji Bayerna.

Čelnici kluba nedavno su saopštili da Tuchel neće biti trener Bayerna iduće sezone jer su postigli dogovor o sporazumnom raskidu saradnje koji će stupiti na snagu kada se završi tekuća sezona.

S Bayernom se povezuje nekoliko trenerskih imena, a čelnici kluba su pokušali svim silama dovesti Xabija Alonsa iz Leverkusena, no u tome nisu uspjeli. Prethodnih dana se spominje i Zinedine Zidane, ali čini se da je i on nemoguća misija za Bavarce.

Ipak, kako pišu njemački mediji izgleda da je već poznato ko će sjesti na klupu Bayerna iduće sezone, te da pregovori već traju.

Vjerovali ili ne u pitanju je upravo Nagelsmann koji je prije godinu dana dobio otkaz u Bayernu. Čelnici ovog kluba žele da se sadašnji selektor reprezentacije Njemačke vrati u klub, te se nadaju da će sve biti ozvaničeno na kraju sezone.

Nagelsmann je fokusiran trenutno na Evropsko prvenstvo, ali je počeo pregovore s Bayernom. Razgovori su uznapredovali kako piše Bild, te je plan da Nagelsmann potpiše ugovor na tri ili četiri godine.

On nema ništa protiv povratka u Bayern i pored svega što se desilo prošle godine jer su Salihamidžić i Kahn napustili klub. No, zeleno svjetlo za njegov povratak još nije dato, ali pregovori idu u dobrom smjeru i to bi se uskoro moglo desiti.

Ugledni novinar Florian Plettenberg navodi da u Bayernu smatraju da ne smiju dugo još čekati s izborom trenera i da je očito da im je Nagelsmann jedini izbor kojim bi svi bili zadovoljni.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prvi cilj bio je Alonso, a zatim i Zidane koji su odbili pozive iz Minhena. Navodno, na listi se nalaze još De Zerbi i Emery, no Nagelsmann ima "pole poziciju" i sada je sve u njegovim rukama.

Ukoliko se Bayern i Nagelsmann dogovore onda bi se sve trebalo ozvaničiti i prije Evropskog prvenstva nakon kojeg će se ovaj stručnjak oprostiti od klupe reprezentacije Njemačke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.