Dan nakon izgubljenje titule očajni Bayern počeo s peljušenjem Apotekara, odvode im čak tri igrača!

Na Xabija Alonsa mogu prežaliti

Dan nakon izgubljenje titule očajni Bayern počeo s peljušenjem Apotekara, odvode im čak tri igrača!

Admin Čaušević

Bayern se drži oprobanog recepta u Njemačkoj. Onaj koga savlada na terenu bude opeljušan na fudbalskoj pijaci. Naredna meta je Bayer Leverkusen, a čak trojica igrača bi Apotekare mogli zamijeniti Bavarcima.

Ako nešto u Bayernu ne vole to je da izgube vlast u Bundesligi. Upravo se to desilo minulog vikenda kada je okončana 11-godišnja vladavina Bavarca pošto je salatara otišla u ruke Bayer Leverkusena.

Svoje najbolje igrače Bayern je uglavnom dovodio iz rivalskih klubova. Omiljena meta je obično Borussija Dortmund, ali nije ni strano da pojačanja stižu iz redova Apotekara.

Još prije dvije decenije u Minhen su iz Bayera stigli Michael Ballack i Lucio, u to vrijeme istinske fudbalske zvijezde. Istina nisu došli u istom prijelaznom roku, ali su svejedno stigli u Bavarsku.

Historija je na putu da se ponovi ovog ljeta pošto postoji mogućnost da čak trojica novih prvaka Njemačke od naredne sezone nose dres bavarskog velikana. Jedan je siguran, a dvojica su na putu.

Josip Stanišić će od naredne sezone zagarantovano nastupati za Bayern. Posudba u Apotekarima mu ističe te su u Minhenu odlučili da ga vrate. Pokazao je interes Bayer za otkup, ali je kao odgovor stiglo kategorično ne.

Oglasi

Kicker piše da je Bayern ubrzao da dovede Floriana Wirtza, 20-godišnjaka koji je oduševio sve ljubitelje fudbala ove sezone. U meču koji je donio titulu protiv Werdera zabio je i hat trick za 20-ak minuta u trijumfu 5:0.

Wirtz je sigurno buduća zvijezda evropskog fudbala, a Bavarci smatraju nedopustivim da im neko uzme igrača iz "njihovog dvorišta". Da ga dovedu morat će platiti 120 miliona eura.

Najtrofejniji njemački klub već neko vrijeme ne pita za cijenu i ulaže ogroman novac te ukoliko postoji šansa da se dovde Wirtz bilo bi suludo propustiti je.

Ozbiljno su u Bavarskoj zagrizli i za Jeremija Frimponga, ove sezone fantastičnog Nizozemca sa 12 golova i 11 asistencija u svim takmičenjima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Frimpong je odlučan da svoju budućnost riješi prije Evropskog prvenstva. Za njegovo dovođenje će biti potrebno izdvojiti najmanje 40 miliona eura.

Najveća želja Bayerna je svakako bilo dovođenje kreatora fantastične generacije Apotekara, trenera Xabija Alonsa, ali je Španac odlučio ostati na klupi novog prvaka Njemačke.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Ove godine svatovac , surdulica , javor i bayern Audi kup hahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha nešto i Harry kane osvoji hahaha samo kaaraj glupe navijače bayerna **** vas Bundesliga glupani
0 2
Baron22
Skupite se vas dvojica dajte kaneu neki trofej hahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha mater vam glupu hihih
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi