Ah taj Xhaka! Iako je musliman pristao je na kupanje pivom: "Hajde Granite, reci im, reci im..."

Apotekari postali prvaci

Ah taj Xhaka! Iako je musliman pristao je na kupanje pivom: "Hajde Granite, reci im, reci im..."

Admin Čaušević

Po prvi put u klupskoj historiji Bayer Leverkusen je postao prvak Njemačke. Nakon pobjede nad Werderom (5:0) uslijedilo je veliko slavlje u svlačionici kada je ismijavan i Arsenal, klub u kojem je Granit Xhaka proveo sedam godina.

Jedan od glavnih protagonista proslave bio je Granit Xhaka koji je konačno dočekao da osvoji šampionski pehar i to kada to nije očekivao što je i sam priznao.

U zanosu slavlja poslije utakmice Apotekari su stigli obrukati i Arsenal gdje je Xhaka igrao od 2016. do 2023. godine. Uradio je to Jeremie Frimpong.

"Granit, hajde reci im, hajde reci im! Došao si iz Arsenala i ovdje postao prvak", govorio je Frimpong u prenosu uživo dok se Xhaka smijao.

Kao što je poznato Topnici iz Londona već dvije decenije čekaju na titulu prvaka Engleske, a zanimljivo da Xhakina titula s Bayerom stiže na dan kada je Arsenal izgubio od Aston Ville i ostao bez prvog mjesta.

Oglasi

Mnogo je igrača u prošlosti napustilo Arsenal kako bi postali prvaci u nekom drugom klubu ili zemlji, a posljednji u nizu je upravo Xhaka.

"Ovo je neopisivo. Nismo mogli ni zamisliti da ćemo biti prvaci, ako pogledamo prošlu sezonu", rekao je iskusni veznjak nakon meča te dodao:

"Tek kad smo počeli pobijeđivati igrajući dominantno raslo nam je samopouzdanje i počeli smo sebi govoriti da možemo više od samog plasmana u Ligu prvaka".

U međuvremenu Xhaka je okupan i pivom što je nekako tradicija u Njemačkoj kada se osvoji titula prvaka. Zanimljivo da je sjajni fudbaler dozvolio kupanje pivom bez obzira što je musliman.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nema sumnje da će Švicarac kosovoskog porijekla dugo pamtiti ovaj dan pošto je konačno stigao do velikog trofeja u svojoj karijeri.

Zanimljivo da je prošlog ljeta još jedna zvijezda iz Sjevernog Londona stigla u Njemačku i to s ciljem da postane pravak. U pitanju je Harry Kane, ali je Englez nastavio prokletstvo iz Tottenhama.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samo_Realno
ahahaha....Muslimani ne piju pivo , nisam znao ., a iz BiH sam.
3 0
user1676631476
Pa i nas Brazzo se redovno zaljevao pivom kad je osvajao titule u Bayernu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi