Oba meča igraju od 21 sat

Bitka za polufinale Lige prvaka počinje: Poznati sastavi za spektakle u Barceloni i Dortmundu

Endin Čaušević

Ljubitelji fudbala večeras mogu uživati u revanš mečevima četvrtfinala Barcelona - PSG i Borussia Dortmund - Atletico Madrid nakon kojih ćemo saznati polufinaliste Lige prvaka. Do početka mečeva ostalo je manje od sat vremena, a već su poznati sastavi svih timova.

Prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka donijele su nam velika uzbuđenja i nadati se da će se tako nastaviti i u revanš okršajima.

Večeras su na rasporedi revanš mečevi između Barcelone i PSG-a, te Dortmunda i Atletico Madrida nakon kojih ćemo saznati prva dva polufinalista najelitnijeg klupskog takmičenja na svijetu.

Sigurno je da će u centru pažnje biti okršaj Barcelone i PSG-a, a prednost ima katalonski klub koji je u prvom meču u Parizu slavio sa 3:2.

Xavi Hernandez i Luis Enrique nisu mnogo mijenjali sastave, te će Barca i PSG igrati sa svojim najjačim sastavima.

Barcelona: Ter Stegen, Kounde, Araujo, Cubarsi, Cancelo, De Jong, Gundogan, Pedri, Raphinha, Yamal, Lewandowski.

PSG: Donnarumma, Hakimi, Marquinhos, Lucas Hernandez, Mendes, Fabian Ruiz, Zaire-Emery, Vitinha, Barcola, Dembele, Mbappe.

Pored utakmice u Barceloni čeka nas i meč u Dortmundu gdje će Borussia pokušati da nadoknadi zaostatak iz prve utakmice kada je Atletico Madrid slavio pred svojim navijačima sa 2:1.

Sigurno je da će Dortmund dati maksimum kako bi napravio preokret i u ovom susret nas očekuje velika borba za plasman u polufinale.

Također, već su poznati sastavi za ovaj susret za koji Edin Terzić i Diego Simeone nisu željeli previše da eksperimentišu i kalkulišu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Borussia Dortmund: Kobel, Eyerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen, Can, Sabitzer, Brandt, Sancho, Adeyemi, Fullkrug.

Atletico Madrid: Oblak, Azpilicueta, Hermoso, Gimenez, Witsel, Molina, De Paul, Koke, Llorente, Griezmann, Morata.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.