Ne tako davno ga gledao s divljenjem, a sada su on i Sergio Ramos rivali na terenu

Kapitalac Barcelone

Ne tako davno ga gledao s divljenjem, a sada su on i Sergio Ramos rivali na terenu

Eldar Ganibegović

Neki od dječaka koji izlaze s fudbalerima na utakmice kasnije budu velike zvijezde. Nije ih veliki broj takvih, no takvom slučaju sada svjedočimo u Španiji.

Sergio Ramos je apsolutna legenda šoanskog fudbala. Kako reprezentativnog, tako i klupskog gdje je igrao za Sevillu i Real Madrid.

Dijete je Seville iz koje je otišao u Real Madrid. Dvije godine je bio član PSG-a, a ljetos se ponovo vratio u Sevillu gdje će vrlo vjerovatno i završiti karijeru.

Dugo je bio član Kraljevskog kluba s kojim je igrao i veliki broj El Clasico utakmica protiv Barcelone. Tada vjerovatno nije ni slutio da će jedan od dječaka koje je izvodio za ruku na Camp Nou stadionu ubrzo postati velika zvijezda. 

Naime, ovih dana na drutšvenim mrežama kruži video na kojem se vidi detalj prije jedne utakmice 2016. godine. U tunelu Camp Nou stadiona Sergija Ramosa jedan dječak s divljenjem gleda.

Danas, osam godina kasnije, njih dvojica su rivali na terenu. Navodno se radilo o Lamineu Yamalu.

Oglasi

Sada je on 16-godišnji Barcelonin wunderkind. Protiv Sergija Ramosa je igrao jednom i slavio na nevjerovatan način. Ramos je postigao autogol, a namjestio ga je upravo Yamal.

S druge strane, Lamine Yamal se nije dobro proveo u dva El Clasica koja je igrao. Oba puta je slavio Real Madrid. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove je sezone Lamine Yamal upisao 42 nastupa za Barcelonu. Postigao je šest golova i podijelio sedam asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi