Barcelona odbila ponudu za Raphinhu, a Brazilac se razočarao kada je shvatio šta to znači

Mislio je da odustaju od prodaje, no...

Barcelona odbila ponudu za Raphinhu, a Brazilac se razočarao kada je shvatio šta to znači

Endin Čaušević

Brazilski reprezentativac Raphinha u prethodnih nekoliko utakmica bio je jedan od ključnih igrača Barcelone što tom klubu ide u prilog s obzirom da imaju namjeru da ga prodaju na ljeto. Na adresu Katalonaca je već stigla jedna ponuda, ali njihov odgovor bio je jasan.

Raphinha je i prošlog ljeta bio na transfer listi Barcelone iako je imao poprilično dobru sezonu, ali nakon što nije došla nijedna dovoljno dobra ponuda na kraju je Brazilac ostao u klubu.

Jasno je da će katalonski klub na ljeto morati prodati nekoliko prvotimaca kako bi pojačao ekipu i već odavno se špekuliše o tome da će Raphinha biti sigurno jedan od tih igrača koji će ići na transfer listu.

U Barceloni su svjesni da za Raphinhu mogu da dobiju dobru sumu novca zbog toga što postoji veliki interes za njega.

Zbog toga Barci u prilog itekako idu dobre partije koje Raphinha pruža u posljednje vrijeme. On na stolu ima ponude iz Saudijske Arabije, ali cilj mu je da ostane u Evropi ukoliko Barcelona odluči da ga proda.

Španski mediji prenose da je katalonski klub već dobio zvaničnu ponudu za Raphinhu i to od jednog kluba iz engleskog Premiershipa.

Oglasi

Katalonski Sport objavio je da je na adresu Barcelone stigla ponuda iz Engleske za Raphinhu, te da je jedan klub iz Premiershipa spreman da plati za Brazilca 60 miliona eura ovog ljeta.

No, Joan Laporta i društvo su bez previše razmišljanja odbili ovu ponudu što je obradovalo Raphinhu, ali oduševljenje nije predugo trajalo.

Odbijanje ponude nije značilo da Raphinha nije na prodaju već da u Barceloni nisu zadovoljni iznosom od 60 miliona eura. Raphinha može ići, ali samo u slučaju da za njega neko izdvoji 80 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, ovaj 27-godišnjak je u Barcelonu stigao iz Leeds Uniteda na ljeto 2022. godine za 58 miliona eura i pokazao se kao dosta dobro pojačanje.

U dosadašnjem dijelu sezone u dresu katalonskog kluba odigrao je 31 utakmicu u svim takmičenjima, te je uspio dati osam golova i dodati deset asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi