Da li se Dobojlije mogu spasiti?

Mladost nakon samo dva kola promijenila trenera, Brkiću funkcija igrača - trenera!

Samir Mlaćo

U veoma teškoj situaciji je FK Mladost Doboj Kakanj.

Dobojlije su na pragu nižeg ranga, užasno su krenuli u drugi dio sezone i 'zakucani' su za dno.

Nije pomogla ni trenerska promjena, pa je Fadil Žerić samo dva meča vodio ovaj klub.

Žerić je posljednji angažman imao na klupi juniora FK Željezničar, a zatim je prihvatio poziv iz FK Mladost. Vodio je ekipe na dva meča, upisao dva poraza i dogovoren je rastanak.

Prvo je Mladost poražena od Bratstva, a zatim od TOŠK-a na svom terenu sa čak 4:1.

Sada je rukovodstvo kluba odlučilo da ekipu predvodi iskusni Goran Brkić. Brkića navijači pamte iz premijerligaških dana, vratio se da pomogne svom voljenom klubu, a sada će imati ulogu igrača - trenera.

Vjeruje da može 'probuditi' ekipu, te se uključiti u borbu za opstanak.

"Vodim ekipu dalje, pokušat ćemo probuditi momke", kazao je Brkić za SportSport.ba.

Zvuči pomalo nevjerovatno da će nekadašnji premijerligaš u treći rang, tačnije Drugu ligu Centar, ali zaista to djeluje tako.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Već u subotu Mladost gostuje kod BFK Simm Bau. Simm Bau je na krilima pobjede u Hadžima kod Radnika 3:1 sa devetoricom igrača favorit i sve će učiniti izabranici Nebojše Đekanovića da potvrde tri boda.

Kod MLadosti neće biti kartoniranog Maida Zeca, dok kod Simm Bau-a pravo nastupa nemaju Amer Pilav, Adnan Pandžić, Igor Blagojević, Samed Hodžić i Kemal Selman.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.