Drama u Kaknju: Rudar vodio 4:0, pa na kraju spašavao tri boda protiv Budućnosti
Foto: Adnan Rizvanović

Drugi kakanjski tim poražen

Drama u Kaknju: Rudar vodio 4:0, pa na kraju spašavao tri boda protiv Budućnosti

Eldar Ganibegović

Kakanjski klubovi, Rudar i Mladost, bore se za ostanak u Prvoj ligi FBiH. Rudar je danas slavio pobjedu, a Mladost je poražena, no utakmica dana definitivno je ona između Rudara i Budućnosti. 

Sjajan meč u Kaknju u okviru 20. kola Prve lige FBiH gledali smo između Rudara i Budućnosti. Domaći tim slavio je rezultatom 4:3, iako je vodio 4:0. 

Vodstvo Rudaru donosi Belmin Kobilica u 19. minuti, da bi onda dva gola postigao Idriz Džafić. Hubanić je u 42. minuti pogodio za 4:0 i činilo se da gostima spasa nema.

Međutim, u 66. minuti Kovačević pogađa iz penala za 4:1, da bi samo minut kasnije Mešanović pogodio za 4:2.

Igrala se 80. minuta kada je drugim golom na utakmici Kovačević pogodio za 4:3 i unio pravu dramu u ovu utakmicu, no Rudar je na kraju uspio sačuvati tri boda i doći do 14. mjesta.

Drugi kakanjski tim, dobojska Mladost, poražena je od Bratstva u Gračanici. Rezultat je bio 2:0.

Oglasi

Smajić u prvom i Devedžić u drugom poluvremenu su bili strijelci za Bratstvo koje je sigurno u sredini tabele, dok je Mladost s 14 bodova zakucana za samo dno.

Prva liga FBiH, 20. kolo:

Rudar - Budućnost 4:3

FK Rudar Kakanj: Šehović, Kolenda, Goralija, Hasanović, Kobilica, Čehajić, Džafić, Handžić, Hubanić, Duraković, Hrustanović.

FK Budućnost: Hadžić, Mrakanović, Baltić, Nočajević, Kovačević, Kavazović, Saletović, Berbić, Smajlović, Begić, Mešanović.

Bratstvo - Mladost 2:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Bratstvo: Šito, Sinanović, Devedžić, Husejnović, Berbić, Ćosić, Jaganjac, Smajić, Vasiljević, Kojić, Poturalić.

FK Mladost DK: Mušija, Helja, Zec, Smolo, Sijamija, Brkić, Bečak, Mehić, Jusić, Islamović, Bonić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi