Scena pred meč protiv Arsenala

Bayern u ozbiljnom strahu, UEFA već kuje osvetu: "Paljenje" tribine je ništa šta je uslijedilo!

Admin Čaušević

Navijači Bayerna vode dugogodišnji rat protiv UEFA-e, ali i protiv klubova koji postavljaju izuzetno skupe cijene za gostujuće utakmice u Ligi prvaka. Zbog toga su se našli u centru pažnje pred utakmicu protiv Arsenala. 

Pred revanš meč četvrtfinala Lige prvaka navijači Bayerna su skrenuli pažnju sa pirotehničkim šouom, a nakon toga i parolom koja će zadati ozbiljnu glavobolju svima u Minhenu.

Bayern može očekivati kaznu i eventualno daljnje sankcije nakon bakljade jer su navijači Bayerna već sprivukli negativnu pozornost u prošlosti.

Tako je UEFA primorala Bavarce da isključe navijače s prve utakmice protiv Arsenala. Osim toga stigla je i novčana kazna od 50.750 eura.

Međutim, ne strahuju u Bayernu samo zbog pirotehnike već i parole koju su pripremili navijači najtrofejnijeg njemčakog kluba ubrzo nakon toga.

"Ne volimo ni mi vas. Izbacite UEFA-u. Napolje s našeg stadiona", pisalo je na paroli najvatrenijih navijača Bayerna.

Čelnik Bayerna Jan-Christian Dreesen je ranije govorio o teškoj odluci u vezi s isključenjem navijača s gostovanja u Londonu.

"Već smo uputili hitan apel našim navijačima u decemu i zatražili od njih da se suzdrže od bilo kakvih daljnjih pirotehničkih aktivnosti", objavio je izvršni direktor u službenoj izjavi.

Međutim, prva naredna domaća utakmica je pokazala da je apel bio uzaludan i sada u Bayernu opravdano strahuju od daljne kazne.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ne isključuje se mogućnost daljne zabrane odlaska na gostovanja, ali i igranja pred praznim tribinama u narednim utakmicama što bi bio ozbiljan udarac.

UEFA je poznata po tome da je veoma rigorozna kada je u pitanju pirotehnika. Bavarce sigurno čeka kazna, posebno nakon uvredljive parole. Samo je pitanje kakva...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.