Oliver Kahn: Trenutno postoji samo jedan tim koji je jači od Bayena

Prema mišljenju legendarnog golmana

Oliver Kahn: Trenutno postoji samo jedan tim koji je jači od Bayena

Edmir Škorić

Bivši legendarni golman Bayerna Oliver Kahn dao je intervju u kojem je rekao da u svijetu postoji tek jedna ekipa sa kvalitetnijim igračima od onih koje ima njemački velikan.

Liga prvaka ulazi u samu završnicu. U utorak smo dobili prve polufinaliste, a to su PSG i Borussia Dortmund, koji su eliminisali španske klubove Barcelonu i Atletico Madrid. Čast La Lige branit će Real Madrid koji večeras u Manchesteru protiv Cityja igra revanš četvrtfinala, nakon što je prvi duel u Madridu završen rezultatom 3:3.

Nijemci bi mogli imati dva učesnika u polufinalu, ako Bayern večeras na Allianz-Areni izbaci Arsenal. Prvi duel ovih timova odigran u Londonu završen je rezultatom 2:2.

Prije ove utakmice, Kahn je analizrao trenutne timove u Ligi prvaka i izjavio da samo jedna ekipa u svijetu trenutno ima bolje igrače od Bayerna. Spomenuo je i uskoro bivšeg trenera Bayerna Thomasa Tuchela, kojeg su upravo Kahn i Hasan Salihamidžić angažovali pred kraj prošle sezone kada su ga doveli na mjesto Juliana Nagelsmanna.

"Thomas Tuchel, koji je PSG vodio sa svojim teškim zvijezdama do finala Lige prvaka i koji je osvojio istu sa Chelseajem, ima toliko problema u Minhenu. Bayer Leverkusen je odigrao izvanrednu sezonu i ovo je bio jedini način da se zaustavi dominacija Bayerna", rekao je Kahn, koji je potom konstatovao:

Oglasi

"Osim Manchester Cityja, niti jedna ekipa trenutno nema kvalitetniji roster od Bayerna".

Bayern je godinama suvereno vladao Njemačkom, a sada je titula otišla u Leverkusen koji je pod vodstvom Xabija Alonsa već u 29. kolu osigurao svoj prvi naslov u Bundesligi.

Bayer igra i četvrtfinale Evropske lige protiv West Hama (slavio s 2:0 u prvoj utakmici u Njemačkoj), ali i finale Kupa Njemačke protiv Kaiserslauterna, koje će se igrati 25. maja u Berlinu.

Upravo se trener Apotekara Xabi Alonso smatrao najvećim kandidatom za nasljednika Tuchela, ali prema najnovijim informacijama iz Njemačke, najbolje kotira sada Julian Nagelsmann, koji će se po svemu sudeći vratiti u Minhen. On je trenutno selektor Njemačke i nakon Eura bi trebao biti na klupi Bavaraca.

U međuvremenu Bayern želi da spasi šta se spasiti da i da proba otići do samog kraja u Ligi prvaka. Revanš s Arsenalom za početak je ključan, potom bi mogao igrati polufinale sa Cityjem ili Realom, a u finalu PSG ili Borussia... Njemački novinari i tamošnja sportska javnost navija da se za trofej bore dvije njemačke ekipe.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

To se već dogodilo 2013. godine kada je Bayern slavio sa 2:1 u Londonu, a golove za trenutnog viceprvaka Njemačke postigli su Mario Mandžukić u 60. i Arjen Robben u 89. minuti, dok je Ilkay Gundogan prethodno s 11 metara bio strijelac za Milionere.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Nećete ni među 4 kakav crni roster
1 2
BAJSJECAR1977
Idemo Arsenal
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi