Xabi Alonso i Zinedine Zidane ostaju pusta želja, cijela Njemačka zna ime novog trenera Bayerna

Pregovori idu dobrim tokom

Xabi Alonso i Zinedine Zidane ostaju pusta želja, cijela Njemačka zna ime novog trenera Bayerna

Endin Čaušević

Thomas Tuchel na kraju sezone napušta klupu Bayerna i još uvijek nije poznato ko će biti novi trener minhenskog kluba. U igri je nekoliko poznatih trenerskih imena, no čini se da su čelnici njemačkog velikana već donijeli svoju odluku.

Thuchel je na klupu Bayerna stigao neočekivano u martu prošle godine kada su Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn odlučili da uruče otkaz Julianu Nagelsmannu pred najvažniji dio sezone.

Dolazak Tuchela na kraju je Salihamidžića i Kahna koštao posla u Bayernu, a ni sam njemački stručnjak se nije proslavio na klupi ovog velikana.

Bayern je ove sezone već izgubio bitku u Bundesligi, ali i DFB Pokalu. Jedina šansa im je još Liga prvaka gdje je zaista žestoka konkurencija, te Tuchelu prijeti da ostane upamćen kao trener koji je imao jednu od najlošijih sezona u historiji Bayerna.

Čelnici kluba nedavno su saopštili da Tuchel neće biti trener Bayerna iduće sezone jer su postigli dogovor o sporazumnom raskidu saradnje koji će stupiti na snagu kada se završi tekuća sezona.

S Bayernom se povezuje nekoliko trenerskih imena, a čelnici kluba su pokušali svim silama dovesti Xabija Alonsa iz Leverkusena, no u tome nisu uspjeli. Prethodnih dana se spominje i Zinedine Zidane, ali čini se da je i on nemoguća misija za Bavarce.

Oglasi

Ipak, kako pišu njemački mediji izgleda da je već poznato ko će sjesti na klupu Bayerna iduće sezone, te da pregovori već traju.

Vjerovali ili ne u pitanju je upravo Nagelsmann koji je prije godinu dana dobio otkaz u Bayernu. Čelnici ovog kluba žele da se sadašnji selektor reprezentacije Njemačke vrati u klub, te se nadaju da će sve biti ozvaničeno na kraju sezone.

Nagelsmann je fokusiran trenutno na Evropsko prvenstvo, ali je počeo pregovore s Bayernom. Razgovori su uznapredovali kako piše Bild, te je plan da Nagelsmann potpiše ugovor na tri ili četiri godine.

On nema ništa protiv povratka u Bayern i pored svega što se desilo prošle godine jer su Salihamidžić i Kahn napustili klub. No, zeleno svjetlo za njegov povratak još nije dato, ali pregovori idu u dobrom smjeru i to bi se uskoro moglo desiti.

Ugledni novinar Florian Plettenberg navodi da u Bayernu smatraju da ne smiju dugo još čekati s izborom trenera i da je očito da im je Nagelsmann jedini izbor kojim bi svi bili zadovoljni.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prvi cilj bio je Alonso, a zatim i Zidane koji su odbili pozive iz Minhena. Navodno, na listi se nalaze još De Zerbi i Emery, no Nagelsmann ima "pole poziciju" i sada je sve u njegovim rukama.

Ukoliko se Bayern i Nagelsmann dogovore onda bi se sve trebalo ozvaničiti i prije Evropskog prvenstva nakon kojeg će se ovaj stručnjak oprostiti od klupe reprezentacije Njemačke.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Medo-Brundo
Ne zna moja kona Fata. Ona ništa ne zna o fudbalu.
1 0
Baron22
Zar nije Alonso potpisao , zar nije zizu rekao da . Ima ovde mr.guli.glupi puši kitu ko lud hahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi