Nova dva spektakla: Večeras dobijamo i drugi polufinalni par Lige prvaka!
Večeras se igraju druga dva revanša četvrtfinala Lige prvaka.

Mečevi u Manchesteru i Minhenu

Nova dva spektakla: Večeras dobijamo i drugi polufinalni par Lige prvaka!

Eldar Ganibegović, foto: EPA

Nakon što su se sinoć u polufinale Lige prvaka plasirali Borussia Dortmund i PSG koji će činiti i prvi polufinalni par, večeras ćemo saznati i preotala dva putnika u polufinale. U revanš utakmicama četvrtfinala sastaju se Manchester City i Real Madrid, te Bayern i Arsenal.

Manchester City - Real Madrid

Prva utakmica igrana prošle sedmice u Madridu ponudila je pravi spektakl. Vidjeli smo dva preokreta na toj utakmici, a na kraju je završeno neriješeno, 3:3.

To nam sigurno obećava dobru utakmicu i večeras s obzirom na to da je apsolutno sve otvoreno. Naročito će biti zanimljivo ako padne neki brzi gol kao u prvoj utakmici, a jasno je da na kraju ni produžeci ni penali nisu isključeni.

Mnogi bi rekli finale prije finala. U prethodne dvije sezone ova dva tima su se sastajala u nokaut fazi, a pobjednik bi na kraju sezone osvojio Ligu prvaka. Vidjet ćemo da li će tako biti i ove sezone.

Pep Guardiola neće imati nikakvih problema kada je sastavljanje ekipe u pitanju. Svi su zdravi i biti će na raspolaganju španskom stručnjaku.

S druge strane je već poznato da Carlo Ancelotti ne može računati na Alabu i Cortuoisa. Tchouameni također nema pravo nastupa zbog žutog kartona u prvoj utakmici.

Oglasi

Glavni sudija biti će Daniele Orsato iz Italije. Pomagat će mo Ciro Carbone i Alessandro Giallatini, dok je Maurizio Mariani četvrti sudija. U VAR sobi će biti Massimiliano Irrati i Paolo Valeri.

Bayern - Arsenal

Sve što smo u uvodu za meč Cityja i Reala napisali, možemo preslikati i za ovaj duel. Bilo je 2:2 u Londonu u prvoj utakmici, te je sve otvoreno večeras u revanšu.

Kod Arsenala nema povrijeđenog Timbera. Pod znakom pitanja su nastupi Sake i Odegaarda.

Lista povrijeđenih igrača Bayerna je mnogo veća. Večeras neće igrati Gnabry, Buchmann, Coman, Boey, Marušić i Sarr, a zbog žutog kartona ni Davies.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Meč sude Nizozemci. Glavni je Danny Makkelie, a pomoćnici su Hessel Steegstra i Jan de Vries. Sander Van Der Eijk je četvrti sudija, dok će u VAR sobi da budu Rob Dieperink i Caly Ruperti.

Ovome dodajmo da se obje utakmice igraju od 21 sat, pa će biti jako teško odlučiti se koju gledati, ako ste neutralan navijač naravno. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SactownCali
Bice dobre utakmice, nadam se veceras Bayern prelazi kao I Real Madrid
1 0
Baron22
Arsenal je u polufinalu , City - Real biće pakleno ko god prode zasluženo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi