Pojavio se snimak

Lunin je "osramotio" Bernarda Silvu, ali cijela Španija od ranog jutra priča samo o heroju iz sjene

Esmer Oštraković

Real Madrid sinoć je izborio prolaz u polufinale Lige prvaka. Utakmicu je odlučilo bolje izvođenje jedanaesteraca, a na kraju su dalje prošli gosti iz Madrida.

Utakmica je krenla sjajno za Real Madrid. Rano su gosti stigli do prednsoti nakon lijepe akcije, a Rodrygo je bio taj koji je matirao Edersona i donio prednost svojoj ekipi.

Nakon tog gola gosti su odlučili da igraju dosta zatvorenije, te su posjed prepustili fudbalerima Manchester Cityja i bilo je jasno da će igrači Real Madrida teško izdržati da ne prime gol.

Kapitulirao je Lunin u 76. minuti utakmice. De Bruyne je iz blizine pogodio za sasvim zasluženo poravnanje na Etihadu, a domaći tim je do kraja utakmice probao napraviti totalni preokret.

Možda i najbolju priliku za to imao je upravo Kevin De Bruyne samo dvije minute nakon što je postigao gol za 1:1, ali je Lunin reagovao fantastično i ostavio je Real Madrid u igri.

Utakmica je riješena nakon penala, obzirom da golova nije bilo u produžecima, a tragičari domaćeg tima bili su Kovačić i Bernardo Silva.

Obojici je Lunin odbranio penale, a sada se pojavio snimak na kojem se jasno vidi ko ima možda i najveće zasluge kada je riječ o odbranjenom penalu Bernardu Silvi.

Naime, radi se o rezervnom golmanu Real Madrida Kepi koji je na posudbi iz Chelseaja u Real Madridu i koji je mnogo puta imao priliku igrati protiv Bernarda Silve.

Upravo je Bernardo Silva Kepi nekoliko puta sa bijele tačke šutirao penal baš kao što je i sinoć pokušao prevariti Lunina. Upravo Kepa rekao je Luninu da ostane na sredini gola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tako je Kepa postao junak iz sjene jer je praktično sve pripremio Luninu da osramoti Bernarda Silvu i da mu uhvati loptu nakon šuta sa bijele tačke.

Navijači Real Madrida su očarani "herojem iz sjene" o kojem se malo pričalo, ali nakon snimka koji je ugledao svjetlo dana Kepa se ponovno vratio na naslovne strane.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.