Real je u polufinalu Lige prvaka, ali Modriću je bolje da uz jutarnju kafu ne čita španske novine
FOTO: EPA

Nimalo lijepo mišljenje o njemu nakon utakmice na Etihadu

Real je u polufinalu Lige prvaka, ali Modriću je bolje da uz jutarnju kafu ne čita španske novine

Esmer Oštraković

Fudbaleri Real Madrida sinoć su nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca uspjeli da eliminišu Manchester City i da izbore plasman u polufinale Lige prvaka.

Nakon što je u prvoj utakmici koja je odigrana u Madridu rezutat bio 3:3 i sinoć je nakon 90 minuta igre rezultat bio neriješen, ali je ovaj put na semaforu pisali 1:1.

Produžeci nisu donijeli pobjednika, te se na kraju pristupilo izvođenju penala nakon kojeg su gosti iz Madrida slavili jer su ostvarili pobjedu sa 4:3. Penale kod gostiju promašio je Modrić, dok kod Manchester Cityja Bernardo Silva i Kovačić nisu bili precizni.

Za finale Lige prvaka Real Madrid igrat će protiv Bayerna koji je na svom terenu, nakon 2:2 u prvoj utakmici, uspio savladati Arsenal sa 1:0 i tako proći u polufinale ovog takmičenja.

Zanimljivu analizu napravili su novinari Marce koji ističu da je Ancelotti iznenadio Pepa Guardiolu na početku utakmice, a najviše se hvali Realova odbrana.

Oglasi

Ono što je još zanimljivije jesu pojedinačne ocjene, tačnije pojedinačni učinak fudbalera na ovoj utakmici. Novinari Marce navode da je Kroos ostao u sjeni i da je bez lopte dosta slabiji igrač.

Ipak, pohvalili su njegovu igračku inteligenciju, kao i dobru odbranu, a zanimljivo je da su nešto slično napisali i za Luku Modrića koji je umjesto Kroosa ušao u igru u 78. minuti susreta.

"Njemu se dogodilo isto što i Kroosu. Bez lopte nije mogao da pokaže svoje dobre strane. Radio je dosta u odbrani jer nije imao druge opcije.

Nije uspio da pokaže svoj kvalitet u završnici produžetaka. Promašio je u raspucavanju penala", pišu novinari Marce koji su Modriću dodijelili šesticu.

Kada je riječ o samoj utakmici ona je za Real Madrid počela kao iz snova. Poslije lijepe akcije Rodrygo je bio taj koji je iz drugog pokušaja matirao Edersona za vodstvo Kraljeva.

Oglasi

Iako se nakon toga očekivalo dosta više od ekipe Real Madrida, to je praktično bilo sve što su na ovoj utakmici prema naprijed uradili gosti iz Madrida, a opet su na kraju uspjeli proći dalje.

Manchester City je sa druge strane, kako je utakmica odmicala sve više i više napadao, a bilo je jasno da Real Mdrid neće moći izdržati do kraja i da će u nekom trenutku kapitulirati.

Desilo se to u 76. minuti kada De Bruyne postiže gol iz blizine za sasvim zasluženo izjednačenje na Etihadu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Imao je Belgijanac veliku šansu dvije minute kasnije, ipak Lunin je reagovao zaista vrhunski te je spasio Kraljeve i ostavio ih u životu.

Na kraju golova više nije bilo, a nakon boljeg izvođenja penala dalje je prošla ekipa Real Madrida.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676235346
City imo 3 velike sanse kao i Real oni jesu kreirali sanse ali svaka 2 3 metra od gola to zamene nije sansa ponekad treba igrat i mozgom ne samo ko tele navalit sutaj odakle stignes kao City sinoc
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi