Kamerman tokom slavlja snimao Rudigera, on digao prst u zrak i glasno uzviknuo: "Allahu Akbar"

Nijemac ponovo u centru pažnje

Kamerman tokom slavlja snimao Rudigera, on digao prst u zrak i glasno uzviknuo: "Allahu Akbar"

Endin Čaušević

Real Madrid sinoć je na Etihadu slavio u revanšu četvrtfinala protiv Manchester Cityja nakon boljeg izvođenja penala i plasirao se u polufinale Lige prvaka. Nakon meča kamera je snimila Antonija Rudigera, a njegove riječi oduševile su muslimane širom svijeta.

Iako je za mnoge Manchester City bio favorit u sinoćnjem meču ponovo se pokazalo da Real Madrid niko ne smije otpisivati u Ligi prvaka jer su Kraljevi na Etihadu napravili novo čudo.

Real je poveo već u 12. minuti golom Rodryga, ali je u finišu meča Kevin de Bruyne zabio gol za 1:1 i odveo meč u produžetke. U produžecima nije bilo golova, te smo putnika u polufinale saznali nakon penala.

Gol za City postigao je Julian Alvarez u prvoj seriji, a potom je Luka Modrić promašio penal i činilo se da sve ide na mlin Građana. No, potom je uslijedio potpuni preokret koji je odveo Kraljeve dalje.

Penale za domaće promašili su Bernardo Silva i Mateo Kovačić, dok su Bellingham, Lucas, Nacho i Rudiger bili sigurni s druge strane i donijeli su pobjedu Real Madridu.

Igrači Real Madrida na kraju su furiozno proslavili pobjedu na Etihadu sa svojim navijačima i novi plasman u polufinale najelitnijeg klupskog takmičenja na svijetu.

Oglasi

U centru pažnje tokom slavlja našao se Antonio Rudiger kojeg je kamerman snimao kako slavi pobjedu, a on je svojim riječima oduševio muslimane širom svijeta.

"Allahu Akbar", uzviknuo je Rudiger kada je vidio da ga kamera snima, a njegove riječi mogle su se čuti u direktnom prenosu.

Ovaj potez oduševio je muslimane širom svijeta i to posebno jer se Rudiger nedavno ni kriv ni dužan našao na meti kritika zbog objave na početku ramazana. Ono što je sinoć defanzivac Real Madrida uzviknuo na Etihadu možete pogledati na OVOM LINKU.

Vrijeđali ga zbog ramazanske poruke, on svima začepio usta

Rudiger je na početku ramazana objavio fotografiju i poruku kako bi muslimanima poželio što lakši i ljepši post, ali ni slutio nije kakve reakcije će to izazvati.

Oglasi

U Njemačkoj su svog reprezentativca pojedini mediji optužili da veliča terorističke organizacije s podignutim prstom na toj fotografiji, ali potom im je igrač Real Madrida začepio usta svojom porukom.

"Kako bih obilježio početak mjeseca ramazana objavio sam post na Instagramu. Fotografija je tu već 13 dana i imala je reach od nekoliko miliona, te apsolutno niko nije rekao ni riječ. Međutim, proteklih dana fotografija je iskorištena od individualaca kako bi iznijeli neosnovane optužbe. Gestikulacija koju korist se zove tavhid. To u islamu označava simbol jedinstva i jedinstvenosti Boga", rekao je Rudiger i dodao.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Međutim, proteklih dana fotografija je iskorištena od individualaca kako bi iznijeli neosnovane optužbe. Gestikulacija koju korist se zove tavhid. To u islamu označava simbol jedinstva i jedinstvenosti Boga".

"Jasno mi je da sam na ovaj način omogućio trećim licima priliku da dobiju na značaju zbog mog poteza i da namjerno pogrešno protumače moju objavu kako bi izazvali podjele. Neću im više ponuditi takvu mogućnost i zbog toga sam odlučio sve raščistiti. Neću dozvoliti da me vrijeđaju i predstavljaju kao islamistu. Odlučio sam se na tužbu jer se ovdje radi o propagandi i podjelama. uvijek ću se odlučno braniti od toga".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tutumaca
Ovi su najjaci veliki muslimani nose grb a kriz na njemu i to ga ljubi jadan nebio antonioooooo
0 0
Madridista
Nisi trebao. Naljutit će se katalonska sirotinja. Oni podržavaju genocidaše izraelske....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti