Ma kakvi Modrić i Bellinhgam, svijet bruji o hladnokrvnom potezu igrača Reala prije izvođenja penala

Postao zvijezda večeri zbog toga

Ma kakvi Modrić i Bellinhgam, svijet bruji o hladnokrvnom potezu igrača Reala prije izvođenja penala

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u polufinale Lige prvaka jer su sinoć nakon penala pobijedili Manchester City na Etihadu. Tokom penala u centru pažnje našao se Lucas Vazquez koji je svojim hladnokrvnim potezom postao zvijezda večeri.

U prvom meču koji se prošle sedmice igrao na stadionu Santiago Bernabeu rezultat je bio 3:3 i mnogi su vjerovali da Manchester City ima ulogu favorita i da će se plasirati u polufinale.

Međutim, kraljevski klub je rano stigao do prednosti golom Rodryga, a zatim se fokusirao samo na odbranu gola. City je uspio preko Kevina de Bruynea da izbori produžetke, a cilj Reala jasno je bio da se pobjednik odluči penalima.

Gosti su očajno počeli jer je Luka Modrić promašio penal, dok je s druge strane Julian Alvarez bio siguran. No, potom su uslijedili očajni promašaji Bernarda Silve i Matea Kovačića koji su na kraju koštali Građane.

U drugoj seriji pogodak s bijele tačke za kraljevski klub postigao je Jude Bellingham, no zvijezda večeri bio je Lucas Vazquez.

Oglasi

On je ušao u produžecima umjesto povrijeđenog Viniciusa Juniora, te je Carlo Ancelotti odlučio da iskusni Španac bude jedan od igrača koji će izvesti penal u prvih pet serija.

Lucas je loptu uzeo nakon očajnog promašaja Kovačića, a niko na tribinama nije mogao da vjeruje koliko je hladnokrvan igrač Reala u tako važnom trenutku.

Ovaj 32-godišnjak je uzeo loptu i prvo malo žonglirao s njom, a potom ju je namjestio na bijelu tačku i pogodio za vodstvo Real Madrida sa 2:1 u penalima nakon tri serije.

Lucas nije ni slavio previše taj gol i ostao je hladnokrvan do kraja što je zaista za svaku pohvalu. Šta je Lucas radio prije nego što je izveo penal što je toliko oduševilo fudbalsku javnost možete POGLEDATI OVDJE.

Oglasi

Nakon toga Foden i Ederson su bili sigurni za City, ali je to bilo bez velikog značaja jer su s druge strane penale pogodili Nacho i Rudiger što je bilo dovoljno kraljevskom klubu da se plasira dalje.

Poznato je da nas i u polufinalu očekuje novi spektakl jer će Real Madrid igrati protiv Bayerna koji je uspio izbaciti ekipu Arsenala u četvrtfinalu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Što se tiče drugog polufinalnog para tu ćemo gledati okršaj PSG- a i Borussije Dortmund, te je jasno da su Parižani favoriti za plasman u finale, no sigurno je da se ni ekipa Edina Terzića neće tako lako predati.

Jasno je i da ćemo dobiti novog prvaka Evrope s obzirom da je Manchester City branio titulu osvojenu u prošloj sezoni.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Ne sjećam se kada je Real posljednji put izgubio na penale. Jednostavno tu se nailazi na iskustvo, smirenost, hladnoću. A Real toga ima na pretek. Puno više od bilo koga drugog.
1 0
Baron22
Dali se početi smijati bayernu sad ili je još rano hahahahahaha hahahahahaha hahahahahaha hahahahahaha hahahahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti