FOTO: EPA

Bio je sasvim iskren mladi Hrvat

Josip Stanišić sa samo nekoliko riječi srušio snove navijača Bayer Leverkusena: "Rekli su mi..."

Esmer Oštraković

Fudbaleri Bayer Leverkusena iznenadili su sportsku javnost svojim fenomenalnim igrama, te činjenicom da su postali prvaci Njemačke i to sa tako ubjedljivom razlikom u odnosu na Bayern.

Prelijepe trenutke u karijeri proživljava i Hrvat Josip Stanišić koji nije imao svoje mjesto u Bayernu, te je odlučio da dođe na posudbu u Bayer Leverkusen i tu je pogodio.

On je sa ovim timom postao prvak Njemačke i to mu je četvrti uzastopni naslov u ovoj državi. Naravno tri prethonda osvojio je sa Bayernom iz Minhena.

Iako su se u Bayer Leverkusenu nadali da će uspjeti otkupiti njegov ugovor na kraju sezone, od toga neće biti ništa.

Potvrđeno je da ga Bayern neće prodati Leverkusenu i on se naredne sezone vraća u svoj matični klub.

"Rekli su mi u Bayernu da sam važan dio njihovih planova. U ovom trenutku glava mi je u Leverkusenu i tako će biti do kraja sezone", rekao je Stanišić.

Ovom rečenicom mladi Hrvat srušio je nadanja navijača Bayer Leverkusena da će ostati u njihovoj ekipi i naredne sezone.

U ovoj sezoni Stanišić je odigrao 31 utakmicu za Bayer te je postigao dva gola i dodao je četiri asistencije.

Sa ekipom u kojoj trenutno igra ima priliku da osvoji trostruku krunu. Protiv Kaiserslauterna igra u finalu Kupa, a u polufinalu Evropske lige igra protiv Rome.

Ostaje da vidimo i da li će Leverkusen uspjeti do kraja sezone da ostane neporažen. Za sada su uspjeli.

Posljednju utakmicu u Bundesligi igrali su kod Dortmunda, a upravo je Stanišić spasio Bayer Leverkusen prvog ovosezonskog poraza.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Imali su domaći prednost od 81. minute kada je Niclas Fullkrug postigao gol, ali nisu upjeli igrači Borussije ostvariti pobjedu.

Stanišić se ukazao u 97. minuti, te je spasio svoju ekipu prvog poraza u ovoj sezoni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.