Nekad Borussija, sada Bayer; Osvetnički Bayern je zadao prvi ozbiljan udarac Apotekarima: "Ne može!"

Odluka o Hrvatu

Nekad Borussija, sada Bayer; Osvetnički Bayern je zadao prvi ozbiljan udarac Apotekarima: "Ne može!"

Admin Čaušević

Već ovog vikenda Bayern može ostati bez titule prvaka Njemačke i to nakon decenije vladavine. Salatara će prema svemu sudeći otići u ruke fudbalera Bayer Leverkusena kojim je potreban bod za najveći klupski uspjeh u historiji.

Bayern je prepoznatljiv po tome da uspješno slabi konkurenciju u Njemačkoj tako što im dovodi najbolje igrače. Godinama unazad to je bila Borussija Dortmund.

Pamti se niz sjajnih transfera iz Dortmunda put Bavarske kao što su dolasci Marija Gotzea, Matsa Hummelsa i Roberta Lewandowskog kojeg je Bayern je uspio dovesti besplatno.

U ovoj sezoni u Minhenu su možda na neki način podcijenili Bayer Leverkusen, pa su im tako poslali na posudbu hrvatskog defanzivca Josipa Stanišića koji je igrao sjajno pod vodstvom Xabija Alonsa.

Stanišić je čak u direktnom duelu uspio i zabiti gol Bayernu zbog čega su Apotekari željeli da ga otkupe. Međutim iz Bavarske je stigla rampa i od transfera neće biti ništa.

Max Eberl i Christoph Freund nemaju namjeru pustiti hrvatskog desnog beka čak i da Bayer dođe s ponudom od 20 miliona eura koliko je Stanišićeva tržišna vrijednost.

Oglasi

Napravili su u Minhenu prošlog ljeta grešku tako što su pojačali direktnu konkurenciju i ovaj put sigurno neće ponoviti isto pogotovo jer Bayern muku muči s desnim bekom.

Joshua Kimmich trenutno popunjava tu poziciju, Sacha Boey koji je stigao zimus je povrijeđen, dok je Noussair Mazraoui na transfer listi i Bayern planira da ga proda.

Na kraju će se Stanišić vratiti prepun samopouzdanja, određeno iskustvo i sa medaljom osvajač Bundeslige oko vrata i svjestan da je potreban Bayernu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hrvatu ugovor s Bavarcima važi do ljeta 2026. godine i za očekivati je da novi trener počne računati na njega, barem tako planiraju čelnici Bayerna na čelu sa sportskim direktorom Maxom Eberlom.

Podsjećanja radi, velika želja najtrofejnijeg njemačkog kluba za trenersko rješenje bio je Xabi Alonso, ali je Španac odlučio ostati na klupi Apotekara.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti