Xabi Alonso mirno uživao, pa se okrenuo i shvatio šta smjera Josip Stanišić, - Već je bilo prekasno

Slalvje je trajalo dugo nakon utakmice

Xabi Alonso mirno uživao, pa se okrenuo i shvatio šta smjera Josip Stanišić, - Već je bilo prekasno

Esmer Oštraković

Prvi put u svojoj historiji ekipa Bayer Leverkusena psotala je prvak Njemačke i to nakon što je u 29. kolu Bundeslige razbila Werder Bremen. Tako su pet kola prije kraja osvojili titulu.

Ekipa koju sa klupe predvodi nevjerovatni Xabi Alonso ove sezone igra možda i najljepši fudbal u Evropi. Ne znaju za poraz, a u igri su i za trofeje u Kupu Njemačke, kao i u Evropskoj ligi.

Čak ni oni najveći fanovi fudbala u Bundesligi teško će se sjetiti da je neko bio tako moćan i dominantan u ovoj ligi, a da nije riječ o ekipi Bayerna iz Minhena.

Na svoju prvu titulu Bayer Leverkusen je čekao čak 120 godina i konačno su ju dočekali, a tvorac pravog čuda je upravo sjajni Španac, Xabi Alonso.

Nakon prvog poluvremena domaći tim imao je prednost od 1:0, a strijelac gola bio je Boniface sa bijele tačke. U drugom poluvremenu još četiri gola u mreži gostiju.

Oglasi

Xaka je postigao gol u 60. minuti, a onda je na scenu stupio fenomenalni Wirtz koji je postigao tri gola u nizu i tako samo ovjerio pobjedu svoje ekipe.

Veliko slavlje u svlačionici

Nakon utakmice nastalo je naravno veliko slavlje prvo na terenu, a zatim i u svlačionici. Upravo u svlačionici glavnu ulogu u slavlju imao je Josip Stanišić.

Iako je formanlno igrač Bayerna koji je na posudbi u Bayer Leverkusenu, te mu je ovo četvrti bundesligaški naslov, slavio ga je Stanišić kao da je prvi.

Odigrao je Hrvat ukupno 16 utakmica ove sezone, te je postigao jedan gol i to upravo protiv Bayerna u pobjedi Bayer Leverkusena od 3:0.

Upravo Stanišić je iskoristio nepažnju Xabija Alonsa koji je nekako uspio da bude "suh" tokom cijele proslave, ali Hrvat je napravio "plan" kako da ga prevari.

Oglasi

Iskoristio je situaciju u svlačionici, te je prišao svom treneru i zalio ga pivom, a svi su čekali reakciju Španca koja je bila sjajna i koji se prvo nasmijao, a onda zagrlio svog igrača.

Sigurno je da će slavlje igrača Bayera trajati danima, ali tek nakon završetka sezone jer ih sada čeka pohod na još dvije titule koje mogu da osvoje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ostaje da vidimo da li će Xabi Alonso uspjeti sa Bayer Leverkusenom do kraja sezone osvojiti još neki od trofeja ili će sezonu završiti sa osvajanjem domaćeg prvenstva.

Bilo kako bilo, novu šansu za sjajnu sezonu Xabi Alonso i Bayer Leverkusen imaju i u narednom periodu jer je Španac odbio Bayern i Liverpool kako bi ostao u ovom klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti