Dinamu (ne)očekivana lova do krova! Max Eberl u Bayern pravo niotkuda dovodi heroja Maksimira

Spreman je iznenađujući transfer

Dinamu (ne)očekivana lova do krova! Max Eberl u Bayern pravo niotkuda dovodi heroja Maksimira

Admin Čaušević

Ako se neki klub zna osigurati da i u budućnosti nastavi zarađivati novac od igrača koje proda to je definitivno Dinamo. Zagrepčanima se ovog ljeta smiješi ozbiljan novac pogotovo nakon izvjesnog i iznenađujućeg poteza Bayerna. 

Odgovorni ljudi Bayerna za transfer na čelu sa sportskim direktorom Maxom Eberlom su ozbiljno zainteresovani za dovođenje heroja Maksimira u svoje redove, a Dinamu se smiješi odlična zarada.

Iako je otišao iz Dinama, ne postoji navijač Modrih koji španskog reprezentativca Danija Olma na neki način ne smatra junakom velikana iz Zagreba. Upravo je sjajni veznjak na putu da hrvatskom prvaku donese odličnu zaradu.

Dani Olmo je junak u očima svih navijača Dinama; Foto: Igor Kralja/Pixsell

Olmo u svom ugovoru ima otkupnu klauzulu od 60 miliona eura. Bayern je navodno spreman platiti taj iznos, a ozbiljnu konkurenciju mu još predstavljaju Barcelona i Manchester City.

Španac je posljednjih godina konstantno jedan od najboljih igrača u Bundesligi. Ove sezone ofanzivni veznjak odigrao je ukupno 23 takmičarke utakmice za RB Leipzig, zabivši osam golova i pet asistencija.

Španski reprezentativac redovno stavlja svoj pečat na igru trenutno četvrtoplasirane ekipe Bundeslige, a za Crvenu furiju je već skupio 33 nastupa i bit će jedna od uzdanica na predstojećem Euru.

Oglasi

Sa svojim tehničkim vještinama, taktičkom disciplinom i osjećajem za igru ovaj 25-godišnjak bi bio od velike koristi Bayernovom napadu.

Nije prvi put da se šuška da je najtrofejniji njemački klub zainteresovan za Olma. Šefovi Bayerna već su prošlog ljeta razmišljali i ovoj ideji.

Serge Gnabry i Kingsley Coman su na izlaznim vratima. Bit će prodati u slučaju odgovarajuće ponude te će na neki način finansirati Olmov transfer.

Osim toga, ugovor Leroya Sanea završava na ljeto 2025. Dogovora oko produženja saradnje nema te ukoliko ga ne želi izgubiti besplatno Bavarci će morati prodati Nijemca.

Kao što je poznato Dinamu pripada 20 % iznosa razlike između Olmovog transfera u RB Leipzig i novi klub, konkretno u ovom slučaju nekoliko milion eura.

Španac je otišao iz Dinama u njemački klub za 29 miliona eura, Nijemci ga planiraju prodati za 60 miliona što bi za Dinamo značilo zaradu od šest miliona eura.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1713710627
Ovo je sigurno želja Alonsa hahahahaha ili možda zidana hahah ili ....aha stiže ragnik hahahaha sudbino milana man utd....šta kaže onaj sa strukturom buhahaha
0 3
user1713710627
Ako je trener ? Ragnik stiže hahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti