Nevjerovatne scene iz Srbije

Kragujevac spreman za historiju, Feđa Dudić je ime koje će se pamtiti

Midhat Šljivak, foto: S. Mlaćo

Radnički 1923 danas igra jednu od najvažnijih utakmica u klupskoj historiji. U polufinalu Kupa Srbije u Kragujevcu je dočekao Vojvodinu, a pred ovaj meč ogromne ovacije je dobio bh. stručnjak Feđa Dudić.

Feđa Dudić je ime koje će se pamtiti u Kragujevcu. Fenomenalni bh. stručnjak je ekipu Radničkog 1923 pogidao sa dna i doveo ih u borbu za plasman u Evropu.

Radnički u prvenstvu zauzima četvrtu poziciji, došli su i do polufinala Kupa Srbije, gdje danas igraju meč polufinala protiv novosadske Vojvodine.

Pred ovaj meč Feđa Dudić i njegov tim su dobili ogromne ovacije. Kompletan stadion Čika Dača je u jedan glas je uzvikivao ime bh. trenera.

Čovjek je od prosječnog kluba napravio istinski hit. Kompletna Srbija priča o njemu i zaslužio je apsolutno sve pohvale za ono što radi.

Prava je šteta što Radnički 1923 za sada nema licence za nastup u Evropi. Vidjet ćemo hoće li je na kraju dobiti jer bi to bila kruna rada Feđe Dudića u ovoj sezoni.

Tribine su naravno na meču protiv Vojvodine ispunjene gotovo do posljednjeg mjesta. Stigla je i grupa navijača Vojvodine.

Plasman u polufinale Kupa Srbije najveći je uspjeh u historiji Radničkog. Odlazak u finale sigurno bi napravio pravi haos u gradu, a Feđa Dudić bi stekao status ikone kluba za samo nekoliko mjeseci.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Čovjek je s ovim klubom izveo zaista pravo čudo i zaslužuje sve počasti za ono što je napravio.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.