Dudićeva jutarnja kafa pokvarena šokantnim vijestima - Radnički ostaje bez Evrope?!

Iako igraju sjajno na zelenom terenu

Dudićeva jutarnja kafa pokvarena šokantnim vijestima - Radnički ostaje bez Evrope?!

Esmer Oštraković

Iako na zelenom terenu prave fenomenalne rezultate, danas su stigle jako lope vijesti za ekipu Radničkog iz Kragujevca kojeg sa klupe predvodi bh. stručnja Feđa Dudić.

Naime, Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije danas je dodijelila licence za takmičenja u organizaciji UEFA-e.

Licence su dobili Crvena zvezda, Partizan, TSC, Čukarički, Vojvodina, Voždovac, Mladost i Napredak, a šokirani su ostali u Radničkom iz Kragujevca jer nisu dobili licencu.

Iako su jako blizu da obezbijede mjesto na tabeli koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, Radnički iz Kragujevca nije dobio odobrenje za izlazak u Evropu.

Komisija za licenciranje klubova, tačnije prvostepeni organ u postupku licenciranja razmatrala je dokaze o tome da li su svi kriteriji ispunjeni za klubovi koji su se prijavili u postugpak licenciranja.

Oglasi

Osim toga klubovi su se prijavili i za licenciranje za takmičenje u Super ligi, te u Prvoj ligi za takmičarsku 2024/25.

Tom prilikom razmatrani su svi dokazi vezani za sve kriterije. Sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne, te finansijske.

Svi dokazi su razmatrani na osnovu izvještaja eksperata za svaki od ranije spomenutih kriterija.

Pristiglo je trinaest prijava, te dokumentacija vezana za takmičenja u organizaciji UEFA-e.

Uvidom u dostavljenu dokumentaciju, Komisija je jednoglasno odlučila da se, a na osnovu dokaza o ispunjenost kriterijuma, izda licenca za takmičenja u organizaciji UEFA: FK Crvena zvezda, FK Partizan, FK TSC, FK Čukarički, FK Vojvodina, FK Voždovac, FK Mladost i FK Napredak.

Oglasi

Ovi klubovi su u potpunosti ispunili svih pet kriterijuma predviđenih odredbama Pravilnika o licenciranju.

Tako navedeni klubovi imaju pravo nastupa u takmičenjima u organizaciji UEFA-e, ali i u Super ligi u narednoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Navedeno je i da klubovi koji nisu ispunili kriterije imaju pravo žalbenog postupka.

Podsjetimo, u posljednjoj utakmici koju su igrali proteklog vikenda ekipa Feđe Dudića ostvarila je novu pobjedu ovaj put od 4:3 u utakmici koja je bila puna preokreta. 

Top Komentari

Alenizmostara
Feđa je majstor svog zanata.
1 0
Akilem
Fedja dobar trener za male klubove.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi